“Gençler Bizi Hatırlasın” yarışması

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Gençler Bizi Hatırlasın” sloganıyla inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması düzenleyecek

Google Haberlere Abone ol
“Gençler Bizi Hatırlasın” yarışması

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Gençler Bizi Hatırlasın” sloganıyla inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması düzenleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gençlerin yaşlıları ziyaret ederek onların hayat hikayelerini dinleyip, yazmalarının istendiği yarışmada kuşaklar arasındaki bağların güçlendirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada yarışmanın amacının gençlerle yaşlılar arasındaki bağı güçlendirmek, gençlerin tarihi, kültürel, geleneksel değerleri tanımalarını ve yaşatmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Yarışmada ayrıca gençlerin elde ettikleri bilgileri özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak üretkenliklerini artırmanın ve Türkçe'nin gençler tarafından doğru ve etkin biçimde kullanılmasının da amaçlandığı kaydedildi.

Katılımcıların yazılarını 1 Ekim Cumartesi gününe kadar teslim edecekleri yarışmada sonuçlar, 20 Kasım’da www.gsb.gov.tr ve www.gencgonulluler.gov.tr/gençlerbizihatirlasin adreslerinde açıklanacak.

Yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin ve mansiyon ödülü olarak da bin lira verilecek.

Yorumlar