Genç nakliyeci vatan uğruna bacağını kaybetti

- Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınlarında FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele ederken kurşun isabet eden bacağını dizinden kaybeden 29 yaşındaki nakliyeci Ersin Karabıçak, hiç pişmanlık duymuyor - Karabucak: - "Patlamalar oluyordu, sanırım helikopter vuruyordu. Bir, iki kamyonu vurdu. Askerler bize 'korna çalmayın, bir an önce kaçın buradan' diye söylüyordu. Biz dinlemedik. Ankamall köprüsünün oradan dönüp devam edecektik, o sırada bizi de taradılar" - Anne Karabıçak: - "Ben de dahil hepimiz dışarıdaydık. Kızlarımı aldım, dışarı çıktım. Biz, İstanbul'daydık. Oğlum da Ankara'da çıkmıştı. Yüreğim yandı ama vatanımız huzurlu olsun, vatan sağ olsun"

Google Haberlere Abone ol
Genç nakliyeci vatan uğruna bacağını kaybetti
Başkentte yaşayan 29 yaşındaki nakliyeci Ersin Karabıçak, Ankara Emniyet Müdürlüğünün yakınlarında FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarken isabet eden kurşun sonucu tek bacağını dizinden kaybetti.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan ve hastanede tedavisi süren Karabıçak, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı iş için dışarıda olduğunu ve helikopterlerin yakından uçmaya başladığını belirten Karabıçak, durumu polislerden öğrendiklerini söyledi.

Devlet büyüklerinin çağrıları üzerine dışarı çıktıklarını dile getiren Karabıçak, "Biz de o arada yükümüzü boşaltmıştık. İki arabaydık ve peş peşe sokağa çıktık. Askerler ve tanklar vardı. Patlamalar oluyordu, sanırım helikopter vuruyordu. Bir, iki kamyonu vurdu. Askerler bize 'korna çalmayın, bir an önce kaçın buradan.' diye söylüyordu. Biz dinlemedik. Ankamall köprüsünün oradan dönüp devam edecektik. O sırada bizi de taradılar." diye konuştu.

Olay sırasında aracının içinde tek başına olduğunu belirten Karabıçak, ayağına kurşun isabet ettikten sonra aracından indiğini ve kan akışını durdurmak için kemerle bağladığını anlattı. Bir vatandaştan kendisini hastaneye götürmesini rica ettiğini dile getiren Karabıçak, bir ayağının dizden itibaren kesildiğini, diğerinde de yanıklar bulunduğunu aktardı.

Karabıçak, vatan uğruna bacağını kaybettiği için üzüntü duymadığını ifade etti.

Ersin Karabıçak'ın annesi Özgül Karabıçak da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında kızları ile İstanbul'a bulunduğunu söyledi.

Söz konusu akşam oğlu ile telefonda konuştuğunu "çağrıya uyarak dışarıya çıkacaklarını" söylediğini aktaran anne Karabıçak, "Ben de dahil hepimiz dışarıdaydık. Kızlarımı aldım, dışarı çıktım. Biz, İstanbul'daydık. Oğlum da Ankara'da çıkmıştı." dedi.

Bir süre sonra oğlunun çıkan çatışmalarda ayağının parçalandığı bilgisini aldıklarını ifade eden anne Karabıçak, "Yüreğim yandı ama vatanımız huzurlu olsun, vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Ersin Karabıçak'ın eşi Eda Karabıçak ise yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Henüz 3 yaşında bir kız çocukları olduğunu belirten Karabıçak, şunları kaydetti:

"Allah bize bağışladı eşimi. Olay anında eşim beni aradı ve dışarı çıkmamamı, ışıkları kapatmamı istedi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine kendisinin dışarı çıkması gerektiğini söyledi. Hatta bana, iyi olduğuna dair korna çaldı. Sadece, Allah'a şükrediyorum çünkü canı sağ. O, bizi, hepimizi korumak için çıktı."

Yorumlar

Ersin Soyısmı karabıçak lütfen duzeltırmısınız Editörün notu: Düzeltilmiştir. Uyarınız için teşekkürler.