Genç MÜSİAD Young Business Academy eğitimleri başladı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın geleceğin lider ve iş adamlarını yetiştirmek...

Google Haberlere Abone ol
Genç MÜSİAD Young Business Academy eğitimleri başladı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın geleceğin lider ve iş adamlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği Young Business Academy'de (YBA) eğitim başladı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Genç MÜSİAD’ın 25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan gençlere iş hayatına atılmadan önce gereken donanımları sağlamayı hedeflediği Young Business Academy'nin (YBA) ilk programı Şehir Üniversitesi’nde düzenlendi.

Binlerce başvuru arasından seçilen 150 genç, uzman, üst yönetici ve girişimcilerin eğitmen olarak yer alacağı YBA eğitimlerinde girişimcilik yolunda ilk adımlarını atma fırsatına sahip oldu.

Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, YBA'nın açılışında yaptığı konuşmada, akademiye katılan gençlerin ileride ticarete ve ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli konumlarda olacağına inandığını ifade etti.

Girişimciliğin yanlış bir şekilde "franchising" olarak algılandığını belirten Fettahoğlu, "Girişimcilik kavramını değiştirip, üreten bir toplum haline gelmemiz gerekiyor." dedi.

Program kapsamında Google Türkiye Perakende Müdürü İhsan Ceyhan Solak, Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, SefaMerve’nin kurucu ortağı Mehmet Metin Okur, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Genel Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu ve Altınay Robot'un kurucusu Hakan Altınay birer sunum gerçekleştirdi.

YBA eğitim programı ocak ayına kadar alanında uzman birçok ismi "geleceğin iş adamları" ile buluşturmaya devam edecek.

YBA ve eğitimciler hakkında detaylı bilgiye www.youngbusinessacademy.org web adresi üzerinden ulaşılabilir.


Yorumlar