Genç Kartallar Haftası

- Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Ünal: - "Hava Harp Okulu, çağdaş havacı subay yetiştirmek iddiasında olan bir okuldur ve görevi de budur" - "Bunu da çok güzel yapıyor. Gururumuzdur ve her zaman için geleceğimizdir. Bu nedenle Harbiyelilere güveniyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Genç Kartallar Haftası

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, "Hava Harp Okulu, çağdaş havacı subay yetiştirmek iddiasında olan bir okuldur ve görevi de budur." dedi.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu yerleşkesinde düzenlenen Genç Kartallar Haftası'na katılan Ünal, hem öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği hem de yabancı ülkelerin açtığı standları gezerek bilgi aldı.

Ünal, aile fotoğrafı çektirdikten sonra, Şehit Hava Pilot Üsteğmen Muzaffer Erdönmez Konferans Salonuna geçerek Sarı Zeybek ve Kafkas dansları etkinliğini izledi.

Burada Harbiyelilere seslenen Ünal, "Buradaki zamanınızın, öğrendiklerinizin, öğretmenlerinizin, komutanlarınızın ve zamanınızın kıymetini bilin. Eksik gitmeyin buradan ve öğrendiklerinizin kıymetini bilin. Ve sahip olduğunuz askerlik sıfatının, havacılık sıfatının kıymetini bilin. Bu kıymet bilirlikle yolunuz, bahtınız açık olsun." dedi.

Abidin Ünal, şöyle konuştu:

"Hava Harp Okulu, çağdaş havacı subay yetiştirmek iddiasında olan bir okuldur ve görevi de budur. Bunu da çok güzel yapıyor. Gururumuzdur ve her zaman için geleceğimizdir. Bu nedenle Harbiyelilere güveniyoruz. Almış oldukları akademik eğitim, askeri eğitim, havacılık eğitimi ile çağdaş birer hava subay olma yolunda büyük ve emin adımlarla yürüyorlar. Özellikle Genç Kartallar Haftası ise bu çağdaş çabanın çok güzel bir haftası. İçinde bilim var, kültür var, sanat var yeri gelince eğlence var. Bugüne kadar unuttuğumuz bir boyutu daha var. Uluslararası boyutu. Dolayısıyla Genç Kartallar Haftasını uluslararası boyuta kazandırmış olmaktan dolayı da okul komutanına başta olmak üzere tüm idarecilere teşekkür ediyorum. Bizim burada gördüğümüz ve özellikle görmeyi hayal ettiğimiz bizi gerçekten etkilemiş durumda. Bu bağlamda buraya kadar 40 değişik ülkeden teşrif eden öğrenci ve subay arkadaşlara, misafirlere de katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum."

5 Mart 2015'te Konya'da düşen F-4 uçağında şehit olan pilotlardan Mustafa Delikanlı’nın annesi Müyesser Delikanlı da etkinliğe katılarak, Abidin Ünal ile sohbet etti.

- Güney Kore'den öğrenci

Standda, geliştirdikleri güneş enerjisi sistemi hakkında bilgi veren 3. sınıf öğrencisi Oğuzkan Çetinkaya, öğretmenlerinin ve komutanlarının projeyi beğendiklerini söyledi.

2. sınıf öğrencisi Jung Gyu Seock ise başka ülkelerde okuma imkanı olduğu halde Kore'deki Hava Harp Okulu'nda eğitim alırken Türkiye'yi seçtiğini anlattı.

Jung, Türkiye'yi seçmesinin nedenini ise, "Başka bir ülkede okuma fırsatım oluştu. Arkadaşlarıma ve aileme sordum onlar da ''Türkiye' deyince ben de kabul ettim. Türkiye'nin Kore Savaşı'ndaki hatırası ve NATO üyesi olması da benim için önemli oldu." diye açıkladı.

Yorumlar