"Genç İletişimciler Buluşması"

- Ege ve Katip Çelebi üniversitelerinden öğrenciler, AA'yı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
"Genç İletişimciler Buluşması"

ANKARA (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen "Genç İletişimciler Buluşması" programı kapsamında Ege ve Katip Çelebi üniversitelerinden öğrenciler Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, öğrenci ve beraberindeki akademisyenlere AA'nın kurumsal yapısı, faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

AA'nın Arapça, İngilizce, Kürtçe dahil olmak üzere 11 farklı dilde yaptığı haberler ve kaliteli fotoğraflarıyla dünyadaki marka değeri ve etkinliğini artırdığına dikkati çeken Kireçci, kurumun 2020 için planladığı 100. yıl vizyonu çerçevesinde dünya çapında en etkin 5 haber ajansı arasına girme hedefiyle Türkiye'nin sesi olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Ajansın tarihi ve misyonu hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktaran Kireçci, Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla 1920'de M.Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan AA'nın 34 ülkede ofisi, 86 ülkede de temsilciliği bulunduğunu kaydetti. Kireçci, "87 farklı uyruktan çalışanımız var. Küçük bir BM diyebiliriz. Her gün gazetelerde kullanılan haberlerin yüzde 40'ı, fotoğrafların yüzde 63'ü tarafımızdan üretiliyor. İnternet sitelerinde özel haberlerimizin yüzde 89'u, rutin haberlerimizin yüzde 88'i yer buluyor." diye konuştu.

AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez de akademinin, ajansın büyüme hedefleri doğrultusunda 2011'de kurulduğunu ve nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla çalışmalarını yürüttüğünü anlattı.

Ajans muhabirliği başta olmak üzere savaş muhabirliği, İngilizce enerji muhabirliği ve yeni nesil habercilik alanlarının da olduğu 11 farklı konuda eğitim verildiğini belirten Sönmez, toplam bin 500 kişinin bu eğitimler için başvuruda bulunduğunu aktardı.

Yorumlar