Geleneksel ASKON İftarı

- ASKON Genel Başkanı Koca: - "Ekonominin tam anlamıyla yeni bir atılım dönemine ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. İmalat sanayisini mutlaka ayağa kaldırmak zorundayız. İhracat şahlanmalıdır, katma değeri yüksek ürünler üretmeyi becermeliyiz" - "Bizim dik durmamızın birilerinin işine gelmediği ve gelmeyeceği aşikar. Bize diz çöktürmeye çalışanlar üstümüze geliyorlar, vuruyorlar ve kırıyorlar. Ancak milletimizin metaneti yüksektir. Bunları da aşacağız ve inşallah uzak olmayan bir zamanda yeniden arzu ettiğimiz duruşumuza kavuşacağız"

Google Haberlere Abone ol
Geleneksel ASKON İftarı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ekonominin yeni bir atılım dönemine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "İmalat sanayisini mutlaka ayağa kaldırmak zorundayız. İhracat şahlanmalıdır, katma değeri yüksek ürünler üretmeyi becermeliyiz." dedi.

Geleneksel ASKON İftarı, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Burada konuşan Koca, Türkiye'de terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, Türkiye'nin tüm kesimlerin dik durması gereken bir dönemden geçtiğini söyledi.

Hükümetin milli iradeden ve ekonomik kalkınmadan yana tutumunun ülke için önemli bir ivme olduğunu ifade eden Koca, "Dik durmaya ihtiyacımız var. Buna niyetli bir yönetim var şu an iş başında. Ancak bizim dik durmamızın birilerinin işine gelmediği ve gelmeyeceği aşikar. O yüzden bize diz çöktürmeye çalışanlar üstümüze geliyorlar, vuruyorlar ve kırıyorlar. Ancak milletimizin metaneti yüksektir. Bunları da aşacağız ve inşallah uzak olmayan bir zamanda yeniden arzu ettiğimiz duruşumuza kavuşacağız." diye konuştu.

Dünyada birçok ülkenin çeşitli yönlerden karmaşa içerisinde olduğunu hatırlatan Koca, "Maalesef evrensel anlamda huzur ve sükunet yok. Ekonomik olarak girilen girdap ve ardından yığınla siyasi sorunla adeta beslendi ve bugünlere gelindi. Her şeye rağmen makro verilerde ülkemizin sıralaması oldukça iyi konumda. 2015 yılını yüzde 4 büyümeyle kapattık. 2016'da ilk çeyreğin yüzde 4,5'larda gelmesi beklenmektedir. Bu büyük kaos ortamında bu rakamları yakalamış olmak ülkemiz açısından son derece umut ve heyecan vericidir. İnşallah daha iyilerini de hep birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

Mustafa Koca, derneğin her zaman kendi menfaatleriyle ülke menfaatlerini buluşturacak tercihlerde bulunduğunu belirterek, "Hükümete önerilerde bulunurken, hükümetlerde beklenti oluştururken hep aynı ilkeyle yola çıktık. Sırf kendimiz için iyi olanın peşinde koşmadık." dedi.

Türkiye'nin bölgesindeki ateş çemberine dikkati çeken Koca, bozulan siyasi ilişkilerin ekonomiye olumsuz etkilerinin bulunduğunu kaydetti.

Reel sektör temsilcilerinin tüm riskleri sırtında taşıyarak iş yapmaya çalıştığını anlatan Koca, "Ekonominin tam anlamıyla yeni bir atılım dönemine ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. İmalat sanayisini mutlaka ayağa kaldırmak zorundayız. İhracat şahlanmalıdır, katma değeri yüksek ürünler üretmeyi becermeliyiz. Çok açık ifade etmek gerekirse, hangi konuda rekabet etmek gerekirse, hangi alanda rekabet edeceksek o alanı, Ar-Ge'yi, inovasyonu, teşviği de o alanlarda yoğunlaştırmalıyız. Türkiye denildiğinde akla gelebilecek en az 5 alan öne çıkmak zorunda. Bunun için hep birlikte çalışabilmeliyiz." değerlendirmesini yaptı.

ASKON'un e-Muhtıra ve Gezi Olayları gibi olaylara tepki göstererek, milli iradeyi destekleyen ilk kurumlardan olduğunu anımsatan Koca, ASKON'un milli iradeden yana tutumunu sürdüreceğini vurguladı.

Koca, derneğin, yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin raporlarını kamuoyuyla paylaştığını dile getirerek, "Türkiye'de bizi biz yapan değerlere sahip olduğumuz sürece inanıyorum ki hiç kimse bileğimizi bükemeyecektir." dedi.

Yorumlar