"Gelecek teknolojisi tüketici beklentisine odaklanmaktan geçiyor"

-Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim: -"Artık üreticilerin, televizyon tüketicisine yaşam biçimi bağlamında nasıl bir etki yarattığı çok önemli. Gelecek teknolojisi bunlara odaklanmaktan geçiyor" -Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Gürsoy: -"Avrupa Kupası döneminde televizyon satışlarında en az yüzde 15'lik artış oluyor"

Google Haberlere Abone ol
"Gelecek teknolojisi tüketici beklentisine odaklanmaktan geçiyor"

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, "Geçmişte televizyon üreticileri daha ince, daha parlak, daha büyük yapılarda televizyon üretmeye odaklanırdı. Artık üreticilerin, tüketicisine yaşam biçimi bağlamında nasıl bir etki yarattığı ve özgün değerlerin nasıl sağlandığı da çok önemli. Gelecek teknolojisi artık bunlara odaklanmaktan geçiyor." dedi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ve Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy'un ev sahipliğinde düzenlediği toplantıyla, Türkiye pazarındaki operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda konuşan DaeHyun Kim, bu yıl itibarıyla Samsung Electronics olarak dünyada üst üste 10 defa TV markası birinciliği elde ederek rekor kırdıklarını aktararak yüzlerini artık geleceğe çevirdiklerini söyledi.

Geçmişte televizyon üreticilerinin daha ince, daha parlak, daha büyük yapılarda televizyon üretmeye odaklandıklarını anımsatan DaeHyun Kim, şunları anlattı:

"Artık televizyonların, tüketicisine yaşam biçimi bağlamında da nasıl bir etki yarattığı, özgün değerlerin nasıl sağlandığı da çok önemli. Gelecek teknolojisi artık bunlara odaklanmaktan geçiyor. Samsung bu son 10 yıl içinde, Smart TV'de trendleri başlatan ve bu trendlere liderlik eden bir marka oldu. Mümkün olduğunca çok sayıda uygulamaya odaklandık.

Ama hızlı değişimler neticesinde, televizyon kullanıcı deneyiminin, mobil teknoloji deneyiminden daha farklı olduğunun da farkına vardık. Tüketici televizyondan çok basit ve temel şeyler bekliyor, Smart TV'de anlamlı bir kullanıcı deneyimi oluşturabilmek için, kusursuz görüntü kalitesine sahip büyük ekranlarda görsel içeriğe kolay ve hızlıca bir erişim sağlayabilmek gerekir. Biz de bu ihtiyacı karşılayabilmek için fazlaca çalıştık ve Quantum Dot ekranlı 2016 Samsung SUHD TV'ler aracılığı ile çözümü bulduk."

Türk tüketicilerinin teknolojiye olan ilgisinin çok önemli olduğunu dile getiren DaeHyun Kim, "Kolay ve hızlı erişim ihtiyacına cevap verebilmek için, ihtiyacımız olan şey tek bir uzaktan kumanda aracılığı ile bunu gerçekleştirebilmekti. Bunu sağladık. Yanı sıra çalışmalarımızın merkezine yüksek görüntü kalitesini koyuyoruz. Dünya çapında sunduğumuz en yeni teknolojileri Türkiye'deki tüketicilerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Samsung'un dünya çapındaki vizyonunu Türkiye'ye yansıtmaya devam etmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.


-"İnsanlar büyük ekran ve daha iyi görüntü istiyor"


Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy da, çalışmalarının Türkiye'deki kullanıcılarda karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarına işaret ederek, Türkiye TV pazarında nisan ayı verilerine göre yüzde 22 cirosal pazar payı ile lider konumunda olduklarını bildirdi.

"Yenilikleri yakından takip eden Türk tüketicisinin TV alanında da Samsung'u tercih etmesinin gururunu yaşıyoruz." diyen Gürsoy şöyle devam etti:

"Kavisli TV satışlarımızı hızlandırıyoruz. 100 bin adedin üstüne çıktık şu an Türkiye'de. Bu yıl da bu performansı yaklaşık yüzde 50 artırmayı planlıyoruz. Farklı ülkelerde yapılan pazar araştırmalarına bakıldığında, insanların bütün ülkelerde büyük ekran ve daha iyi görüntü istediği ortaya çıkıyor. Biz her ikisinde de pazar lideriyiz. Pazar liderliğimizi Türkiye'de de koruyoruz.

Büyük ekranlarda her satılan 10 büyük ekrandan 4'ü Samsung, Ultra HD'de yaklaşık yüzde 40 pazar payımız var. 2016 yılında SUHD TV ile yeni bir çağ başlıyor 2016 yılında Türkiye ile birlikte tüm dünyada TV deneyimine çağ atlatan Samsung SUHD TV’ler, Quantum Dot teknolojisiyle geleneksel TV’lere kıyasla 64 kat daha fazla renk yelpazesi 1 milyar farklı rengi kullanıcılar ile buluşturuyor."

Avrupa Kupası döneminde televizyon satışlarında en az yüzde 15'lik artış olduğunu kaydeden Gürsoy, mayıs performansına bakıldığında şu an yüzde 15'lik artışın görülmeye başlandığını, yeni ürün tanıtımlarının bu döneme denk gelmesinin de satışları artıracağını söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, tüm bağlantılı cihazları tek kumanda aracılığı ile tek noktadan yönetme özelliği ile dikkati çeken Quantum Dot ekranlı 2016 Samsung SUHD TV'ler, geleneksel TV’lere kıyasla 64 kat daha fazla renk yelpazesini ve 1 milyar farklı rengi kullanıcı ile buluşturuyor.

Yorumlar