"Geç Olmadan Eve Dön" sergisi

İSTANBUL (AA) - VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneğinin (TSMD) iş birliğiyle düzenlenen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisinin 5. ve son sergisi, İstanbul’un...

Google Haberlere Abone ol
"Geç Olmadan Eve Dön" sergisi

İSTANBUL (AA) - VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneğinin (TSMD) iş birliğiyle düzenlenen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisinin 5. ve son sergisi, İstanbul’un ardından Ankara’da sanatseverlerle buluşacak.

VitrA'dan yapılan açıklamaya göre, küratörlüğünü Cem Sorguç’un yaptığı “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: Geç Olmadan Eve Dön - Konut Serüveni Üzerine Bir Sergi”, Ankara'daki TSMD Mimarlık Merkezinde 23 Aralık’a kadar görülebilecek.

Temel yaşam mekanlarından yola çıkarak barınma kavramına odaklanan sergi, konuta dair cevapsız kalan soruları cevaplamaya değil, soruların çıkış nedenlerini ve insanın aradığı cevapları, kent ve çevre dahilinde ortaya koymaya çalışıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen serginin küratörü Sorguç, insanın barınma serüveninin binlerce yıl önceye uzanan tarihsel ve karmaşık bir konu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün daha çok telaffuz ettiğimiz konut ve konut sorunu ise endüstri devrimine ve Türkiye’de Tanzimat dönemine tarihleniyor. Bu tarihlerden itibaren kimin tarafından, kim için, nerede ve nasıl yapıldığı, yapılacağı artık bir sorun olarak kabul edilegelen barınmanın çoğul hali, konutun serüveni belirmeye başlıyor. Sergi, üç bölümde bu serüveni ve konuta dair soruların ortaya çıkış nedenlerini ortaya koymaya çalışıyor. Bu serüven elbette son bulmaz, en eski yapı tipi olan konut, insan yaşadığı sürece var olur.”


Yorumlar