Gebze Teknik Üniversitesinde mezuniyet töreni

- GTÜ'deki öğrenimini başarıyla tamamlayan 829 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı - Törende, Sosyal Bilimler Enstitüsünden mezun olan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan'a da diploma verildi

Google Haberlere Abone ol
Gebze Teknik Üniversitesinde mezuniyet töreni

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini başarıyla tamamlayan 829 öğrenci için ortak mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitenin şenlik alanında düzenlenen törende konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, mezunlara yeni hayatlarında başarılar diledi.

Ülkenin ve milletin mezunların birikimlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Görgün, "Hayatınız boyunca aldığınız eğitimleri, yaşam boyu öğrenme ile sürekli güncelleyerek, çağımıza adapte ederek, ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmak mecburiyetindesiniz." diye konuştu.

Görgün, GTÜ'nün Türkiye'nin sorunlarına eğitim ve araştırma kalitesi, sanayi ile entegre çalışmaları ve girişimci üniversite kimliği ile çözüm üreten bir üniversite olduğunu dile getirerek, üniversitenin Bilişim Vadisi'ndeki rolünden, Amerika Silikon Vadisi'nde Kuluçka Merkezi kurma çalışmalarından ve öğretim üyelerinin geliştirdikleri bilimsel buluşlardan bahsetti.

- "GTÜ en iyi 5 üniversite arasında"

GTÜ'nün Türkiye'nin en iyi üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Görgün, üniversitelerin akademik performanslarına göre değerlendirildiği University Ranking By Academic Performance (URAP) sonuçlarına göre GTÜ'nün tüm üniversiteler arasında beşinci, tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ise en iyi ikinci ve 6 binden az öğrencisi olan üniversiteler sıralamasında birinci sıraya yerleştiği bilgisini verdi.

Görgün'ün ardından üniversite birincisi Gonca Demir de mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı törende, öğrenciler kep fırlattı.

Sosyal Bilimler Enstitüsündeki öğrenimini başarıyla tamamlayan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan da cübbe giyerek mezuniyet belgesini eşi Emine Arslan'dan aldı.

Mezuniyet töreninin ardından GTÜ kampüsündeki göletli parkta mezun öğrenci ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Yorumlar