GBI, 250 milyon avroluk sendikasyon kredisi kullandı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın iştiraki GarantiBank International NV (GBI), 136 milyon avro ve 127,5 milyon dolar tutarında iki dilimden oluşan 364 gün...

Google Haberlere Abone ol
GBI, 250 milyon avroluk sendikasyon kredisi kullandı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın iştiraki GarantiBank International NV (GBI), 136 milyon avro ve 127,5 milyon dolar tutarında iki dilimden oluşan 364 gün vadeli sendikasyon kredisi kullandı.

Garanti Bankası açıklamasına göre, Amsterdam merkezli GBI'nın Hollanda'daki 25. faaliyet yılında kullandığı sendikasyon kredisine hedeflenen tutarın yüzde 35 üzerinde talep geldi.

Sendikasyonun, Mandated Lead Arranger (MLA) düzeyine avro diliminde yüzde 20, dolar diliminde ise yaklaşık yüzde 4,5'luk scale-back (azaltma) yapılırken, kredi 250 milyon avro olarak kapatıldı. Kredinin maliyeti, avro dilimi için "Euribor + 60 bps", dolar dilimi için ise "Libor + 75 bps" oldu.

Toplam sendikasyon tutarının yüzde 41'i Avro Bölgesi, yüzde 26,6'sı Avro Bölgesi dışındaki Avrupa Birliği, yüzde 23,8'i Kuzey Amerika ve yüzde 8,6'sı ise Asya bankalarından sağlanırken, sendikasyona 12 ülkeden 22 banka katıldı.

Anlaşması 20 Haziran 2016'da imzalanan sendikasyon kredisi, 27 Haziran 2016 tarihinde kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GBI Genel Müdürü Erhan Zeyneloğlu, kullandıkları bu sendikasyon kredisini, piyasanın kendilerine gösterdiği güvenin çok net bir işareti olarak algıladıklarını belirterek, "25 yıllık başarılı faaliyet geçmişi, güçlü mali yapısı, rekabet gücü, yüksek deneyimli ekibi ile GBI küresel ve bölgesel kreditör bankaların Avrupa’da çalışmayı arzu ettiği bir banka olduğunu bir kere daha göstermektedir. Kredi notumuzun ve uluslararası iş yaratma geleneğimizin kredi fiyatlarına yansımış olmasından da mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar