Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi

- AB'nin finanse ettiği deniz suyu arıtma tesisinin ilk aşaması hizmete açıldı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi

GAZZE (AA) - Gazze'de Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen deniz suyu arıtma tesisinin ilk aşamasının açılışı yapıldı.

Gazze Şeridi'ndeki Deyr el-Belah mülteci kampında düzenlenen törende konuşan AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Gazze'nin güney ve orta kesimlerine hizmet edecek deniz suyu arıtma tesisinin ilk aşamasının tamamlandığını söyleyerek, "Birinci aşama kapsamında, günde 6 bin metreküp deniz suyu arıtılacak." dedi.

Hahn, 10 milyon avroya mal olan arıtma tesisinin ilk aşamasının AB tarafından finanse edildiğini dile getirerek, projeden 75 bin Filistinlinin istifade etmesinin hedeflendiğini aktardı.

AB'nin yükümlülüklerinin bir parçası olarak bölgedeki su üretim kapasitesinin artırılması için gelecek haziran ayında inşası planlanan arıtma tesisinin ikinci aşamasını da finanse edeceğine dikkati çeken Hahn, "İkinci aşama da ilkiyle aynı maliyette olacak. Gazze bölgesinde birkaç sene devam eden çatışmaların ardından su ve doğal kaynaklar büyük ölçüde zarar gördü. Bunun sonucu olarak Gazze'deki su kapasitesinin yüzde 95'i insanların kullanımı için uygun değil." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Filistin Temsilcisi John Congi ise arıtma tesisinin ilk aşamasının Gazze'de umut ve pozitif bir ifadenin sembolü olduğunu belirterek, "Bu proje, refah ve yaşam için zorunlu olan kullanılabilir suya ulaşım imkanlarını artıracak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar