Gazzeli çocuklardan "mum yakma" eylemi

- Gazzeli çocuklar, elektrik kesintileri nedeniyle mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun ölümününü protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Gazzeli çocuklardan "mum yakma" eylemi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde Filistinli çocuklar, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun ölümününü protesto etmek için "mum yakma" eylemi düzenledi.

Hamas'ın kadın kolları "İslami Kadın Hareketi"nin çağrısıyla Meçhul Asker Meydanı'nda toplanan çocuklar, akaryakıt krizine bağlı olarak yaşanan elektrik kesintilerini ve mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun ölümününü mum yakarak protesto etti.

Çocuklar adına konuşan Yahya Zeyneddin, Gazzeli çocukların barış içerisinde yaşamak istediğini belirterek, "Yanarak ölmek istemiyoruz. Elektrik istiyoruz, barış ve güvenlik istiyoruz" dedi.

Gazze'de önceki gün çamaşır makinası üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti.

Yıllardır İsrail'in ablukası altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin sadece 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elektrik elde edilebiliyor.

Yorumlar