Gazzeli çocuklardan gösteri

-Gazzeli çocuklar, bölgedeki ablukanın kaldırılması ve elektrik kesintilerine çözüm bulunması talebiyle gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Gazzeli çocuklardan gösteri

GAZZE (AA) - Gazzeli çocuklar, bölgedeki ablukanın kaldırılması ve 3 çocuğun ölümüne neden olan elektrik kesintilerine çözüm bulunması talebiyle gösteri düzenledi.

Filistin Sosyal İşler Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde düzenlenen gösteride, "Gazzeli çocukları abluka öldürüyor", "Gazzeli çocuklara yardım edin" yazan dövizler taşındı.

Bakalığa bağlı Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Muhammed Kehlut, "Gazzeli çocuklar elektrik krizi yüzünden ölüyor ancak kimse onlara dönüp bakmıyor. Çocuklarımız, dünyadaki diğer çocuklar gibi onurlu bir yaşam istiyor." dedi.

Gazze'nin batısında bulunan Şati Mülteci Kampı'ndaki bir evde cuma günü çamaşır makinesi üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti. Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada yangına elektrik kesintisi nedeniyle aydınlatma için kullanılan mumun neden olduğu belirtilmişti.

İsrail'in 2006 yılında bölgedeki tek elektrik santralini bombalaması sebebiyle Gazze'de yıllardır elektrik krizi yaşanıyor.

Yorumlar