Gazze'den Batı Şeria'ya "nakit kaçakçılığı iddiası"

- Hamas Sözcüsü Kasım: - "İsrail, iddialar ve yalanlarla sahte zaferler pazarlamaya çalışıyor"

Google Haberlere Abone ol
Gazze'den Batı Şeria'ya "nakit kaçakçılığı iddiası"

GAZZE (AA) - Hamas, İsrail'in Gazze'den Batı Şeria'ya nakit kaçakçılığı yapıldığı yönündeki suçlamalarını yalanladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçişine izin verdiği tüccarlar aracılığıyla Batı Şeria'ya nakit kaçakçılığı gerçekleştirildiği yönündeki suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.

Bu tür ithamların, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo ile baskı politikasının devamı niteliği taşıdığını ve dünya kamuoyunu yanıltmayı hedeflediğini öne süren Kasım, "İsrail, iddialar ve yalanlarla sahte zaferler pazarlamaya çalışıyor." dedi.

İsrail'in Filistin topraklarındaki Koordinatörü Yoav Mordechai ise sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Ticaret yapma izni olan Gazzeli Beşir Muhammed Yunus Mustafa, kendisiyle yapılan tahkikatta, 50 bin doları El-Halil'de Hamas'la bağlantılı kurumlara naklettiğini itiraf etti." ifadesini kullanmıştı.

Mordechai, bunun Hamas'ın İsrail tarafından insani yardım ve ticaret amacıyla verilen izinleri kullanma girişiminin bir parçası olduğunu savunmuştu.

İsrail'in, yılbaşından bu yana daha önce Gazzeli bin 500 tüccara verdiği Erez Kapısı'ndan geçiş iznini kaldırdığı belirtiliyor.

Yorumlar