Gazze'de üç çocuğun hayatını kaybetmesi

- Çok sayıda Filistinli, elektrik kesintileri nedeniyle mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun hayatını kaybetmesine tepki amacıyla yürüyüş düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de üç çocuğun hayatını kaybetmesi

GAZZE (AA) - Gazze'de binlerce Filistinli, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun ölümününü protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Hamas'ın çağrısına karşılık vererek Cibaliya beldesinde yürüyüşe geçen Filistinliler, çocukların ölümünden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami el-Hamdallah'ı sorumlu tuttu. Göstericiler, Gazze halkının sıkıntılarının son bulmasını isteyen mesajlar yazılı pankartlar açtı.

Filistin Yasama Meclisi'deki Hamas milletvekillerinden Müşir el-Mısri, yürüyüşte yaptığı konuşmada, "Filistin yönetimi, Gazze ablukasının ve diğer krizlerin ortağıdır. Sayın Abbas, elektrik krizinin çözümü için sunulan pek çok projeyi reddetmiştir." dedi.

Fetihli milletvekili Faysal Ebu Şehla ise açıklamasında, çocukların ölümünden Hamas'ı sorumlu tuttu. Şehla, bu olayın ilk olmadığını belirtti ve buna Gazze'yi yönetenlerin sebep olduğunu vurguladı.

Gazze'de dün çamaşır makinesi üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yayımlayan Hamas, Gazze Şeridi'ne İsrail tarafından uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

İsrail'in 2006 yılında şehirdeki tek elektrik üretim santralini bombalaması sebebiyle Gazze'de yıllardır elektrik krizi yaşanıyor.

Yorumlar