Gazze'de "Osmanlı Mirası ve Eserleri Sergisi" açıldı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde Osmanlı Mirası ve Eserleri Sergisi açıldı. Beyt'ul Hikme Danışma ve Çatışmalara Çözüm Enstitüsü'nün Filistin Kültür Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de "Osmanlı Mirası ve Eserleri Sergisi" açıldı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde Osmanlı Mirası ve Eserleri Sergisi açıldı.

Beyt'ul Hikme Danışma ve Çatışmalara Çözüm Enstitüsü'nün Filistin Kültür Bakanlığı ile Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Osmanlı Mirası ve Eserleri Sergisi, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile Filistinli ve Türk siyasiler ile akademisyenlerin katılımıyla açıldı.

Sergide Gazze'nin farklı noktalarında bulunan Osmanlı döneminden kalma toprak araç-gereçler, papirüs kağıdı üzerindeki el yazmaları ve para gibi tarihi eserler yer aldı.

AA muhabirine konuşan Beyt'ul Hikme Danışma ve Çatışmalara Çözüm Enstitüsü Mahmud el-Medhun, "Bu sergi Filistin ve Türk kültür mirası arasında güçlü bağı göstermek için açıldı." dedi.

Medhun, serginin yakın gelecekte Türk-Filistin Kültür Haftası düzenlenmesi için bir başlangıç olmasını umduklarını ifade etti.

Geçmişi firavunluk dönemine dayanan ve dünyanın en kadim kentlerinden olan Gazze, 16. yüzyıldan 1917'ye kadar Osmanlı yönetiminde kaldı.

Yorumlar