Gazze'de Lübnanlı tutuklu için gösteri

- Fransa'da 32 yıldır tutuklu bulunan Lübnan vatandaşı Abdullah'ın serbest bırakılması için Gazze'de gösteri düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Lübnanlı tutuklu için gösteri

GAZZE (AA) - Fransa'da terör ve suikast girişimi suçlamasıyla 32 yıldır tutuklu bulunan Lübnan vatandaşı George Abdullah'ın serbest bırakılması için Gazze'de gösteri düzenlendi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından Gazze'deki Fransız Kültür Merkezi önünde düzenlenen gösteride, eylemciler, Abdullah'ın serbest bırakılmasını talep eden pankartlar taşıdı.

FHKC Merkez Komite üyesi Allam el-Ka'bi, yaptığı konuşmada, Fransa'nın Abdullah'ı İsrail ve ABD'nin isteği üzerine 32 senedir hapishanede tuttuğunu öne sürerek, "Abdullah, İsrail'den özür dilemeyi reddettiği için hala hapishanede. Fransa'nın Abdullah hakkında devam eden gözaltı süresi, Fransa ve İsrail arasındaki koordinasyonun derinliği ve Filistin halkına yönelik komployu ortaya koyuyor." dedi.

Abdullah'ın serbest bırakılmasını isteyen Ka'bi, "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek olmak için Abdullah da açlık grevine başladı." diye konuştu.

Lübnan Komünist Partisi üyesi olan ve 1978'de İsrail'in Lübnan'ı işgal etmesi üzerine Filistin direnişi saflarına katılan George Abdullah, Paris'te Amerikalı bir askeri ateşe ve İsrailli diplomatın öldürülmesinden sorumlu olduğu gerekçesiyle 24 Ekim 1984'te Lyon'da tutuklanmıştı.

Fransız Ceza Kanunu'na göre, yaş haddinden 1999'da salıverilmesi gereken Abdullah'ın, temyiz başvuruları, tekrar gözden geçirilmek üzere reddedilmişti.

Yorumlar