Gazze'de "Kudüs intifadasına" destek yürüyüşü

GAZZE (AA) - Hamas, Batı Şeria'daki "Kudüs intifadasını" desteklemek amacıyla Gazze Şeridi'nde cuma namazı sonrası yürüyüş düzenledi. Gazze Şeridi'nin...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de "Kudüs intifadasına" destek yürüyüşü

GAZZE (AA) - Hamas, Batı Şeria'daki "Kudüs intifadasını" desteklemek amacıyla Gazze Şeridi'nde cuma namazı sonrası yürüyüş düzenledi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan Hulefa-i Raşidin Camisi önünde başlayan yürüyüşte konuşan Hamas yöneticilerinden Müşir el-Mısri, "Bugün Kudüs intifadasının üzerinden tam bir yıl geçti. İşgalciler bitmeden, Kudüs özgür olmadan, İsrail hapishanelerindeki esirlerimiz kurtarılmadan intifada bitmeyecek. Bizler bunu gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Hamas'ın yerel seçimlerin zamanında yapılması konusuna bağlı olduğuna da değinen Mısri, Fetih hareketini "başarı sağlamak için seçimleri ertelemeye çalışmakla" suçladı.

Mısri konuşmasında, "Bizler seçimlerin aynı zamanda Hamas ile Fetih hareketleri arasında uzlaşı sağlanması için bir başlangıç noktası olmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesine hükmetmiş, Hamas ise mahkemenin "Fetih hareketini kurtarmayı hedefleyen siyasi bir karar" aldığını ileri sürerek bu duruma tepki göstermişti.

Ekim 2015'te başlayan ve basına "Kudüs intifadası" olarak yansıyan olaylar sırasında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetmişti.


Yorumlar