Gazze'de Halep'e destek gösterisi

- Gazze'deki UNESCO binasının duvarına dev kırmızı örtü asan göstericiler "Halep'teki katliamı durdurun" çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Halep'e destek gösterisi

GAZZE (AA) - Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde onlarca kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları, Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) önünde düzenlenen gösteride eylemciler, Halep'te akan kana atfen binanın duvarına dev kırmızı örtü astı.

Gençlik örgütleri tarafından organize edilen gösteride katılımcılar, Halep'te on iki günden bu yana devam eden "kanlı katliamı" kınadı.

"Masum insanların öldürülmesine son" "Halepli çocukları kurtarın" "Halep yanıyor...Akan kanı durdurun" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde grup adına açıklama yapan Said Şuayb, "Yaklaşık iki haftadan beri devam eden acımasız ve kanlı katliama maruz kalan Halep halkıyla dayanışma için buradayız." dedi.

AA muhabirine konuşan Şuayb, Halep'te öldürülen onlarca masumun kanını sembolize etmesi için duvara kırmızı örtü astıklarını ifade etti. Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine Halep'teki katliam karşısındaki sessizliğini bozmaları çağrısında bulunan Şuayb, dünyanın derhal harekete geçmesi ve bu acımasızlığa son verilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin 21 Nisan'dan beri Halep'te sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. Alınan bilgilere göre,söz konusu hava saldırılarında yaklaşık 200 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Yorumlar