Gazze'de gösteri

- Gazzeli gazeteci ve aktivistler, Filistinlilere ait çok sayıda hesabı kapatan Facebook idaresini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de gösteri

GAZZE (AA) - Gazze'de, son günlerde Filistinlilere ait çok sayıda Facebook hesabının kapanması protesto edildi.

Gazze kentinin batısındaki Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Temsilciliği önünde "Facebook Filistin'i gözetliyor" adı altında toplanan gazeteci ve aktivistler, "İsrail işgali bizleri öldürüyor, Facebook ise gerçekleri öldürüyor" ve "Filistin hikayesini saklamayı durdurun" yazılı pankartlar taşıyarak, son günlerde milyonlarca üyeye sahip Filistinlilere ait hesapları kapatan Facebook idaresini protesto etti.

Filistin Basın Ajansı (SEFA) Editörü Yasir Ebu Heyin, burada yaptığı konuşmada, SEFA'ya ait Facebook hesabının bir milyondan fazla takipçisi olduktan sonra kapatıldığını belirterek, "Bugün Facebook'un, Filistinliler olarak bizlere karşı uygulamalarını protesto etmek için burada toplanmış durumdayız." dedi.

Söz konusu sosyal paylaşım sitesinin, Filistinlilerin hesaplarına yönelik çalışmalarının aylar öncesinden başladığını dile getiren Ebu Heyin, hayata geçirilen uygulamaların, İsrail makamları ile Facebook idaresi arasında olan anlaşmayı yansıttığına işaret etti.

Son günlerde Filistinlilere ait onlarca hesabı kapatan Facebook'un, 6 milyon takipçisi olan Şihab Ajansı ve 2 milyon 500 bin kişinin takip ettiği Kudüs Haber Ağı'nın hesabını da kapattığı belirtiliyor.

Yorumlar