Gazze'de "çifte bayram" mutluluğu

- Uygulanan ambargo nedeniyle zor yaşam şartlarının hakim olduğu Gazze'de, Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmayla yapılan yardım ve yarın kutlanacak olan Ramazan Bayramı Gazzelilere çifte sevinç yaşatıyor

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de "çifte bayram" mutluluğu

GAZZE (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - İsrail'in uzun yıllardır süren ambargosu nedeniyle zor yaşam şartlarının hakim olduğu Gazze'de, Ankara ile Tel-Aviv arasında varılan anlaşmayla yapılan yardım Gazzelilere çifte sevinç yaşatıyor.

İsrail tarafından yıllardır uygulanan ambargo nedeniyle Gazzeliler zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Zaman zaman yapılan saldırılar ve maddi imkansızlıklar nedeniyle, bölgede başta su, gıda ve alt yapı olmak üzere temel yaşam maddelerine büyük ihtiyaç duyuluyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakatın ardından bölgeye yapılan yardım ve planlamada olan yatırımların yanı sıra Ramazan Bayramı'nın gelmesi, bölgede yaşayanlara "çifte bayram" yaşatıyor.

Lady Leyla gemisiyle bölgeye gönderilen yardım, Gazzelilerin bir nebze olsun nefes almasını sağladı. Gazzeliler, yardımlardan son derece mutlu olurken, anlaşma kapsamında elektrik, su ve atık su gibi konularda yapılacağı açıklanan yatırımlar ayrı bir heyecan yaşatıyor. Bu durum Gazzelilerin yüzünün gülmesini sağlıyor.

- Gazze'de bayram yarın kutlanacak

Gazze'deki çarşı, pazar ve sokaklarda Ramazan Bayramı'nın heyecanı görülüyor. Pazarlar, şeker başta olmak üzere bayrama yönelik ürünlerle süslenmiş bulunuyor. Bazı vatandaşlar pazarlarındaki tezgahlarda, bazıları da duvarların dibine kurdukları tezgahlarda satış yapıyor.

Bayrama özel hazırlanan tuzlu balık ile bayramın ilk günü için satılan canlı tavşan, hindi ve tavuk dikkat çekiyor.

Söz konusu ürünler için satıcılarla pazarlık yapan Gazzeliler, alışverişin ardından evlerinin yolunu tutuyor. Bayramın asıl tadını çıkaran çocukların, bayramlık ve şeker aldıktan sonraki mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Yorumlar