Gazze'de Batı Şeria'ya destek yürüyüşü

GAZZE (AA) - Gazze'de Batı Şeria'daki "Kudüs intifadasını" desteklemek amacıyla toplanan yüzlerce Filistinli yürüyüş yaptı. Filistinli Güçler ve Gruplar...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Batı Şeria'ya destek yürüyüşü

GAZZE (AA) - Gazze'de Batı Şeria'daki "Kudüs intifadasını" desteklemek amacıyla toplanan yüzlerce Filistinli yürüyüş yaptı.

Filistinli Güçler ve Gruplar Komitesi'nin çağrısı üzerine Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Gazze'deki binası önünde toplanan yüzlerce Filistinli Birleşmiş Milletler'in (BM) binasına yürüdü.

Filistinli gruplardan Fetih ve Hamas yetkililerinin de katıldığı yürüyüşte konuşan Fida Partisinin Esir İşleri Sorumlusu Bessam Hasuna, Batı Şeria ve Gazze'nin bütün köy ve kentlerinde halk ayaklanmasının arttığını söyledi.

Yürüyüşte konuşan Hamas sözcüsü Sami Ebu Merzuk ise halkı bütün taleplerin gerçekleşmesi için Kudüs intifadasına davet etti.

Yürüyüş sonrası AA muhabirine değerlendirmede bulunan Ebu Merzuk, "uluslararası toplumu, İsrail'e karşı sessizliği bırakarak, İsrail'in işlediği suçları durdurmak için harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.

Son günlerde İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarında artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, hafta sonundan bu yana "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" veya "aracıyla Yahudi yerleşimcilere çarptığı" iddiasıyla 1'i Ürdünlü, 5'i Filistinli 6 kişiyi öldürdü.


Yorumlar