Gazze'de Abbas ve Dahlan destekçileri arasında arbede

- Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Fetih Hareketi ile ilişiği kesilen Dahlan destekçileri arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Abbas ve Dahlan destekçileri arasında arbede

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fetih Hareketi ile ilişiği kesilen Filistin Yasama Konseyi milletvekili Muhammed Dahlan destekçileri arasında çıkan arbedede 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ekim ayında yapılması planlanan yerel seçimler konusunu ele almak üzere Fetih Hareketi tarafından Gazze kentinde düzenlenen toplantı sırasında Abbas ve Dahlan destekçileri arasında yaşanan tartışma kısa sürede sopalı kavgaya dönüştü.

Gazze'deki emniyet güçlerinin, müdahale etmesi ve bazılarını gözaltına almasıyla sona eren kavgada biri ağır 4 kişi yaralandı.

Hastane kaynakları, söz konusu arbedede yaralanan Filistinli 4 gencin Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındığını aktardı.

Konuya ilişkin emniyet güçlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Muhammed Dahlan'ın Fetih Hareketi'yle ilişkisi, Batı Şeria'da "askeri hücreler planladığı" gerekçesiyle 2011 yılında kesilmişti. Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dahlan'ı "Yasir Arafat'ın ölümünde ve bazı Filistinli liderlerin suikastlarında parmağı olmakla" ve "İsrail'le iş birliği yapmakla" suçlamıştı.

Yorumlar