Gazilerden, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlere mesaj

Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında ’malul gazi’ olan Çorumlu 2 personele Jandarma Genel Komutanlığınca verilen rozetler törenle takıldı.Çorum Valiliğinde düzenlenen törene, Bitlis’te bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan...

Google Haberlere Abone ol
Gazilerden, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlere mesaj

Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında ’malul gazi’ olan Çorumlu 2 personele Jandarma Genel Komutanlığınca verilen rozetler törenle takıldı.

Çorum Valiliğinde düzenlenen törene, Bitlis’te bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu iki gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ve Mardin’de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen saldırıda gazi olan Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Şahin’in sözleri damgasını vurdu. 21 Aralık 2015 tarihinde Bitlis’te el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu iki gözünü kaybettiğini açıklayan Uzman Çavuş Yusuf Şen, “Vatan için iki gözüm değil canım da feda olsun. Tekrar olsa aynı şeyi yine yaparım. Yapmaya da devam edeceğim” dedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine yapılan roket saldırısında yaralanarak gazi olan Uzman Onbaşı Fatih Şahin ise “Bir daha olsa şu anda tekrar gidip tekrar yaralanırım. Önemli olan vatan toprağıdır. Kimseye verilmeyecektir. Verilemez” ifadelerini kullandı.

Vali Necmettin Kılıç ise vatan toprağı üzerinde nefes alan her canlının devletin bekası, vatan ve millet için gaza ve şehadete her daim hazır olduğunu söyledi. Dünya medeniyetlerinin beşiği olan Anadolu coğrafyasının bin yıldır Türk milletinin vatan toprağı olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, bu coğrafyada daha önce hiçbir medeniyetin 200 yıldan fazla kalamadığına dikkat çekti.

Türk milletinin kıyamete kadar bu coğrafyada kalacağının altını çizen Vali Kılıç, “Ama bu kıymetli coğrafya sürekli bizden şehit istiyor, gazi istiyor. Bu coğrafya bizden bir bedel istiyor. Atalarımızın nesiler boyunca söylediği bir cümle var. Bu cümle aklı ermeye başlayan çocuktan artık 90 yaşına gelmiş dedeye kadar gönüllerde olan bir cümledir. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ cümlesidir. Bu cümle şunu anlatır. Biz devlet için, vatan için devletin bekası için, millet için istikbal için, istiklal için ayağa kalktık. Biz devletimizin düşmanlarına karşı harp ederiz. Biz istikbalimize ve istiklalimize kast edenlere karşı devletimizin emrinde dik dururuz. Biz sürekli kazançtayız. Niye kazanırız, eğer ölürsek şehit oluruz. Muhteşem bir bir makama otururuz. Ebedi ve sonsuz kurtuluşun muhatabı oluruz. Yaşarsak gazi oluruz. Şanla, şerefle yaşarız. Dünyada ve ahrette başımız dik olur. Biz her zaman kardayız” diye konuştu.

Son yıllarda da devletin istikbaline ve istiklaline kast eden uluslararası organizasyonların maşalarının devleti zayıflatabilmek, milleti esir edebilmek için çeşitli tertip ve desise içerisinde olduklarına işaret eden Vali Kılıç, “Yaklaşık 30 yıldır devam eden bölücü terör örgütüne karşı mücadele, ortaya yeni sürdükleri DEAŞ gibi cani bir örgütle mücadele, yine TİKKO, DHKP-C gibi örgütlerle mücadele, FETÖ-PDY gibi bir örgütle mücadelede de çok sayıda şehit ve gazi veriyoruz. Bugün Güneydoğu’da dini devlet, mülkü millet uğruna gazi olan kardeşlerimize gazilik beratlarını takdim ettik. Aslında olan gazilik beratını yaralandıkları an almışlardı. O onuru bugün zahiren takdim ettik. Gazi olan, uzuvlarını kaybeden kardeşlerime bundan sonraki hayatlarında mutluluk diliyorum. Müsterih ve rahat olsunlar onlar sürekli şu hal içerisindeler. Bir görev var uzuv kaybı nedeniyle bu görevi yapamıyorum acısı içerisindeler. Müsterih olsunlar. Şartlar zaman ve zemin gösteriyor ki 80 milyon gazi ve şehit adayıdır. Bu vatan toprağı üzerinde nefes alan her canlı devletimizin bekası vatan ve millet için gaza ve şehadete hazırdır” ifadelerini kullandı.

“Bizler rahat yaşıyorsak, nefes alıyorsak şu arkamızdaki iki yiğide borçluyuz” diyen İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Fatih Üstündağ ise “Allah onları bizlere bağışladı. Gazi olarak yanımızdalar. Bu dünyada rütbelerin en üst makamına ulaştılar gazi oldular. Herkesin, her şeyin önündedir gazi. Gazilerimizi her zaman aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Devletimiz her zaman gazilerimizin yanındadır. Her zaman şükranlarımızı ifade ediyoruz. Her zaman gurur duyuyoruz. Herhangi bir istekleri olursa yapmakla mükellefiz. Tekrar aynı olayla karşılaşsalar yine giderler. Jandarma teşkilatının tüm mensupları aynı duygu ve düşünce içerisindeler” dedi.

Törene Vali Necmettin Kılıç’ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve jandarma personeli katıldı.

Yorumlar