Gaziantep'teki terör operasyonları

- Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Düzgün: - "Gün birlikte mücadele etme günüdür, kol kola, omuz omuza diri olma zamanıdır. Başka da şansımız yok"

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki terör operasyonları

GAZİANTEP (AA) - Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 polisin şehit olduğu terör operasyonlarına ilişkin, ''Kimsenin kimseyle sorunu yok. Barış ve kardeşliğimizin gelişmesi lazım. Hep birlikte huzur ortamını tesis etmemiz lazım.'' dedi.

Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyon sırasında şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Son bir aydır Gaziantep'teki şubelerine yönelik saldırı olabileceği yönünde istihbarat olduğunu anımsatan Düzgün, Vali Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in çabaları neticesinde saldırının engellendiğini ifade etti.

Çalışmalar sayesinde büyük bir katliamın önüne geçildiğini vurgulayan Düzgün, Türkiye'nin hemen her yerinde barış ve huzurun hakim olmasını diledi. Düzgün, ''Kimsenin kimseyle sorunu yok. Barış ve kardeşliğimizin gelişmesi lazım. Hep birlikte huzur ortamını tesis etmemiz lazım.'' diye konuştu.

Düzgün, siyasilere de seslenerek, şunları kaydetti:

''Hem bu ülkeyi yönetenler hem de siyasi partilerin tamamı, kavgayı bir kenara bırakıp, ülkenin selameti, çocuklarımızın aydınlık geleceği için terörden bu ülkeyi arındırmak için hep birlikte neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Bu ülkenin çevresini kuşatan düşmanlardan nasıl kurtuluruz bunları konuşmalıyız. Gün ayrışma değil, birleşme günüdür. Gün birlikte mücadele etme günüdür, kol kola, omuz omuza diri olma zamanıdır. Başka da şansımız yok. Bugün 3 arkadaşımız şehit oldu, yarın başkaları da olabilir, bizler de olabiliriz. Dolayısıyla bugün toprağa verdiğimiz polislerimizi kendi çocuklarımızın yerine koyup empati yaparsak olayı daha iyi anlarız. Bu ülke ümit ediyorum ki en kısa zamanda hem DEAŞ terör örgütü hem de diğer terör örgütlerinden arındırılır. Bu noktada da Alevi toplumu olarak üzerimizi düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Herkes konuşmalarına, hareketlerine dikkat edip, birlikte neler yapabilirizi konuşmaya başlamamız gerekir.''


Yorumlar