Gaziantep'teki polis aracına yapılan silahlı saldırı

- Devriye görevindeki polis memurunu silahla yaraladıktan sonra kaçan ve Hatay'da yakalanan zanlının terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu belirlendi - Üzerinde 700 dolar bulunan H.Ç'nin olayı itiraf ettiği, ailesinin yaklaşık bir önce DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'nin Rakka kentine gittiği de ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki polis aracına yapılan silahlı saldırı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, devriye görevinde bulunan polis memurunu silahla yaraladıktan sonra kaçan ve Hatay'da yakalanan zanlının terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Üçoklar Mahallesi'nde devriye görevi yapan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekibine ateş açan ve polis memuru Hüseyin Gümüş'ü yaraladıktan sonra Hatay'da yakalanan 17 yaşındaki H.Ç'nin sorgusuna başlandı.

Şüpheli tavırları nedeniyle Hatay'da yolda durdurulan polis ekiplerine kendisini "Ahmet" olarak tanıtan H.Ç'nin, DAEŞ mensubu olduğu ve aynı örgüt kapsamında aranmasının da bulunduğu belirtildi.

Üzerinde 700 dolar bulunan H.Ç'nin olayı itiraf ettiği, ailesinin yaklaşık bir önce DAEŞ'e katılmak üzere örgütün merkezinin yer aldığı Suriye'nin Rakka kentine gittiği de belirlendi.

Zanlının, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Dün, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı sivil ekip, merkez Şahinbey ilçesi Üçoklar Mahallesi'nde devriye görevi sırasında 17-18 yaşlarında bir gencin silahlı saldırısına uğramış, H.Ç. adlı şüpheli Hatay'da yakalanmıştı.








Yorumlar