Gaziantep'te "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) "Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız" - "Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir" - "DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta bunun için varız, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"

GAZİANTEP (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde vatandaşlara hitap etti.

PKK ve DAEŞ saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştüğünü anımsatan Erdoğan, bu görüşmelerde ailelerin vakur duruşuna şahit olduğuna dikkati çekti.

"Milletimle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum" diyen Erdoğan, "Bu milletin eli öpülür, bu milletin alnı öpülür. Çünkü bu millet kendilerine 'haydi meydanlara, haydi havalimanlarına ölesiye' dediğimizde, Allah milletimizden razı olsun, hep birlikte meydanlara yürüdüler. Hiçbir şeyden çekinmediler ve ölesiye yürüdüler. Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra, Allah'ın izniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi daha nicelerini açarız. 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin boğazın altından açılışını yapacağız." diye konuştu.

Erdoğan, 15 yıl içinde Gaziantep'te çok şeyler yapıldığı ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirterek, şehrin kentsel dönüşümlerle bambaşka bir hal alacağını vurguladı.

Gaziantep'in milletvekilleri, yöneticileri ve tüm idari kadrosuyla iftihar ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldikçe gördüğüm feraset karşısında inanın bana omuzlarımdaki yükün katbekat arttığını hissediyorum, nasıl bunun altından kalkarız diye. Bölücü terör örgütüyle mücadele eden polis, asker, korucu güvenlik güçlerimizin ortaya koydukları cesaret ve inanç karşısında 10 tane PKK gelse netice alması mümkün müdür? Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız."

Erdoğan, FETÖ ile mücadele kapsamında dünyadaki tüm ülkeleri aradıklarını ifade ederek, "Devlet ve hükümet başkanlarıyla konuşuyoruz. Diyoruz ki 'ya o ya biz'." dedi.

DAEŞ denilen proje örgütün dini değerleri istismar ederek kandırdığı insanlarla birlikte yüzlerce masum vatandaşın kanını döktüğünü vurgulayan Erdoğan, bu örgütün her şeye rağmen ne elde ettiği ve ne de edebileceği hiçbir şeyin olmayacağını söyledi.

Erdoğan, bu örgütün Allah'ı istismar ettiğine dikkati çekerek, bu terör örgütlerinin tamamen biteceği günlerin yakın olduğunun altını çizdi.

Muhyi'nin "Zahid Bizi Tan Eyleme" adlı şiirinin ilk iki kıtasını okuyan Erdoğan, bu milletin parmakla sayılamayacağı gibi kırmak ile de tükenmeyeceğini söyledi.


- "Alfabede bile harf kalmadı"


Erdoğan, inancı, davası, vatanı, bayrağı ve ezanı uğrunda ölmenin bu millet için şereflerin en büyüğü olduğunu ifade ederek, "Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada faaliyet göstermesi tesadüf değildir. Bakıyorsunuz, birbirlerine karşı gibi görünen bu terör örgütleri birbirlerinin değil, sadece masum insanların kanını döküyor. Terör örgütleriyle mücadele etmek için bölgeye gelmek için masum kanı dökmenin dışında bir iş yapmıyor. DAEŞ, PKK, YPG, DHKP-C, FETÖ Türk milletine ihanetinizi anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede bile harf kalmadı." dedi.

Bu örgütlerin hepsinin arkasında aynı surat olduğunu bildiklerini kaydeden Erdoğan, artık bu kirli oyundan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, Akdere Mahallesi'nde katledilen 34'ü çocuk 53 kişinin hesabının verilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Suriye'de, Irak'ta kanına girdiğiniz yüz binlerce mazlumun hesabını verin. PKK'nın yıllardır öldürdüğü her yaştan vatandaşın hesabını verin. Terör çarkınızı döndürmek için uyuşturucuya alıştırdığınız, ailelerden gasbederek dağa kaçırdığınız gençlerin hesabını verin. DHKP-C'nin alçakça kurşunladığı, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, iş adamı Özdemir Sabancı'nın hesabını verin, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi tanklarıyla ezdiği, bombalarıyla bedenlerini parçaladığı, kurşunlarıyla hayatlarını söndürdüğü canların hesabını verin. Bu kadar zulüm dünyaya ağır gelir. Diyorum ki 'Zalimler için yaşasın cehennem'."


- "Her türlü zorluğa dayanırız"


Erdoğan, "Türk milleti olarak biz bin yıldır kesintisiz mücadeleyle yaşadığımız bu coğrafyada her türlü zorluğa dayanırız ama çok iyi biliyoruz ki bölgeyi ve özellikle bu bölgeyi kana, ateşe boğanlar bu ateş kendilerine değdiğinde aynı dayanıklılığı gösteremezler. Onun için diyorum ki gelin bir an önce ülkemizi de bölgemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz, 'Hazır ol cenge, eğer sulh-u salah istersen' ifadesi gereğince her zaman mücadeleye hazırız. Fakat arzumuz daima barıştan, huzurdan, esenlikten yanadır." diye konuştu.

"Bölgemizin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşenleri yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta bunun için varız, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz'da FETÖ'ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığı da gücü de katlanarak artmıştır."

Erdoğan, Gazianteplilere duruşları, tavırları ve dayanıklılıkları dolayısıyla teşekkür ederek, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Gaziantep halkına ve Türk milletine başsağlığı diledi.


- "Allah'ın yardımı yakındır, bu müjdeyi unutmayın"


Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki birlik, beraberlik ve kardeşlik manzarası için herkese ayrı ayrı şükranlarını sunduğunu belirterek, kardeşliğin şehri Gaziantep'te, kardeşliğin katmerlendiği görünüşün memnuniyeti içinde bulunduğunu dile getirdi.

"Allah'ın yardımı yakındır, bu müjdeyi unutmayın. Üzerine üzerine gideceğiz ve bu işi de Allah'ın izniyle milletçe halledeceğiz. Hiç endişeniz olmasın." ifadelerini kullanan Erdoğan'ın, Rabia işareti yaparak söylediği "Tek millet", "Tek bayrak", "Tek vatan", "Tek devlet" sözlerini, meydandaki vatandaşlar da tekrarladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu Rabia dik duracak. Her zaman bununla yürüyeceğiz. Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkes'iyle Gürcü'süyle Abhaza'sıyla Boşnak'ıyla Arnavut'uyla tek millet. İşte bayrağımız, başka paçavra tanımıyoruz. Tek bayrak burada. Tek bayrak... Burada şehidimizin kanı var. Bağımsızlığımızın hilali var ve şehidimizin ta kendisi, her şehit bir yıldızdır unutmayın ve 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez ve dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet asla ve kata tanımıyoruz. Devletimizin içinde yapılanmaya gidenler bunun bedelini ağır ödeyecekler ve ödüyorlar."


- Notlar


Bayraklarla donatılan miting alanında "Şehit Kamiliz, Şahinbeyiz, biz kimseye boyun eğmeyiz", "Bir ölür, bin diriliriz" şeklindeki pankartlar dikkat çekti.

Mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, milletvekilleri, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yer aldı.

(Bitti)

Yorumlar