Gaziantepli engelliler FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te engelli vatandaşlar milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti....

Google Haberlere Abone ol
Gaziantepli engelliler FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te engelli vatandaşlar milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığının öncülüğünde Onat Kutlar Salonu'nda bir araya gelen engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak darbe girişimini kınadı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı konuşmada, darbe girişiminin olduğu gece tüm vatandaşların, vatanlarına ve demokrasiye sahip çıkmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara döküldüğünü ve darbeyi engellediğini anımsattı.

Vatandaşlara gösterdikleri cesaretten dolayı teşekkür eden Çelebi, "Biz de engelliler olarak hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, devletimizin yanındayız. Ülkemize sahip çıkıyoruz. Bedenen engelli olabiliriz ama bizim ruhumuzda engel yoktur. Tanklar, bizi çiğneyip geçse bile vatanımızı hainlere teslim etmeyiz." dedi.

Engelli dernekleri adına basın açıklamasını okuyan Hasan Kükmen de FETÖ denilen alçak yapının, millet iradesine karşı giriştiği hain darbe girişimini bir kez daha lanetlemek ve demokrasiye, vatana, bayrağa, devlete bağlılıklarını haykırmak için toplandıklarını söyledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine, milli iradeye, milletin namusuna, onuruna ve demokrasiye kasteden vatan hainlerinin tüm çabalarının Türk milletinin sağlam iradesi karşısında çürüdüğünü ve adeta yok olduğunu belirten Kükmen, şunları kaydetti:

"Bizler de engelli bireyler olarak buradayız, dimdik duruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden bu alçak yapı, milletin parasıyla alınmış silahları millete çevirecek, ateş edecek, yüzlerce masumun kanına girecek kadar canavarlaşan alçakça, haince ve şerefsizce bir kalkışmaya girişmiş ancak milletin şamarıyla neye uğradığını şaşırmıştır. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyetin gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki alçak üyeleri milletimize hesap vereceklerdir. Bizler Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep'teki engelli sivil toplum kuruluşları olarak, Türk milletinin tarihinden bize miras kalan onurlu duruşumuzu göstermek adına bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Elinde bayrak, dilinde vatan aşkı olan halkımızla milletimizin tüm değerlerine sahip çıkmaya, kaynağı nereden olursa olsun tüm terör örgütlerinin ve teröristlerin karşısında durmaya her zaman, her şartta devam edeceğiz."


Yorumlar