Gaziantep ve Şanlıurfa'daki terör saldırılarına tepkiler

- Şanlıurfa'daki iş dünyasının temsilcileri, saldırıları kınadı - ŞUTSO Meclis Başkanı İletmiş: - "Gerçekleştirilen saldırıların hiçbir meşru sebebi ve meşruiyeti yoktur" - ŞUTB Başkanı Kaya: - "Söz konusu vatan olduğu zaman siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakmalıyız ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın arkasında durmalıyız" - TÜMSİAD Şube Başkanı Sade: - "Zaman uyanık olma ve birlikte hareket etme zamanı" - MÜSİAD Şube Başkanı Çalışkan: - "Terör ve terörün destekçileri alçak emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır"

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep ve Şanlıurfa'daki terör saldırılarına tepkiler

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da sanayici ve iş adamları, kentte ve Gaziantep'te meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki terör saldırıları nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

Saldırıları üzüntüyle öğrendiğini belirten İletmiş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekleştirilen saldırıların hiçbir meşru sebebi ve meşruiyeti yoktur. Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu milleti kimse birbirine düşüremeyecek, hiçbir terör örgütü asla ve asla amacına ulaşamayacaktır. İnanıyoruz ki güvenlik güçlerimiz bu saldırıları gerçekleştirenleri ve planlayanları en kısa zamanda adalete teslim edecektir. Terör örgütleri ile mücadelenin kararlılıkla sürdüreceğinden şüphemiz yoktur."

- ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya da yaptığı açıklamada, saldırılardan duyduğu üzüntüyü aktararak birlik ve beraberlik önerisinde bulundu.

Türkiye'de son dönemde artan terör saldırılarının kalkınmayı hedef aldığını vurgulayan Kaya, vatandaşların oyuna gelmeyeceğini dile getirdi. Siyasi parti liderlerinin vatan için bir araya gelerek birlik beraberlik tablosu oluşturmasının sevindirici olduğunu bildiren Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Söz artık milletindir bunu gördük, liderlerin buluşmasında 3 siyasi parti liderlerinin bir araya gelmesi partilere puan kazandırmıştır. Gördüğünüz gibi ülkemizin ekonomik kalkınmasını ve büyümesini hazmedemeyenler her taraftan bize saldırıyorlar. Söz konusu vatan olduğu zaman siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakmalıyız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmalıyız."

- TÜMSİAD Başkanı Sadık Sade

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Sadık Sade de açıklamasında, değişik maskelerle vatandaşın karşısına çıkan terör örgütlerine karşı uyanık davranılması gerektiğine işaret etti.

Terör saldırılarının kimden ve nereden geldiğinin bir önemi olmadığını ifade eden Sade, şöyle devam etti:

"Hangi isme sahip olursa olsun amaçlarının aynı olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. 12 yaşındaki çocuğu beline bomba bağlayarak canavarlaştıran mantığın, ülkemizi bölmek ve yok etmek için yapamayacağı bir şey yoktur. FETÖ'nün bıraktığı yerden alarak eylemlerini sivil katliamlarla devam ettiren terör örgütleri aslında bize hepsinin taşeron olduğunu ve aynı amaca hizmet ettiğini anlatmaktadır. Türkiye'nin önlemeyen yükselişi karşısında adeta kuduruyorlar. Darbeye karşı duran sivil halktan, sivilleri katlederek intikam alma gayretindeler. Zaman uyanık olma ve birlikte hareket etme zamanı."

- MÜSİAD Başkanı Mehmet Çalışkan

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan da yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki terör saldırılarına tepki gösterdi.

Saldırıları şiddetle kınadığını belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Terör ve terörün destekçileri, alçak emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. MÜSİAD olarak öldürmek ve katletmek eylemlerini kim yaparsa yapsın, hiçbir zaman destek veremeyiz. Vefat eden Gaziantepli kardeşlerimize ve Viranşehir'de yine aynı kanlı şekilde kaybettiğimiz şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Yorumlar