Gaziantep Üniversitesinden Bulgaristan’da konser

SOFYA (AA) - Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde konser verdi. Kırcaali’deki Kültür Evi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Üniversitesinden Bulgaristan’da konser

SOFYA (AA) - Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde konser verdi.

Kırcaali’deki Kültür Evi’nde gerçekleştirilen konser yoğun ilgi gördü. Eserler, semah, sema, zeybek ve halay eşliğinde seslendirildi. Balkan müziklerinden de örnekler sunulan konseri izlemeye gelen yüzlerce kişi, sanatçılara coşkuyla eşlik etti.

Gaziantep Üniversitesi Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Dr. Hakan Tatyüz AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Balkanlar’da yaşayan kardeşlerimize Türk kültürünü, Gaziantep kültürünü tanıtmak amacıyla bu projeyi düzenledik. Bu projeyi sunmak için Balkanlar’a yola çıktık. Bugün Kırcaali’deki soydaşlarımızla bu geceyi paylaştık. Mükemmel geçti. Katılım muhteşemdi. Gelen misafirlerimize çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra da Balkanlar’daki soydaşlarımızla kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Tatyüz, Bulgaristan’dan sonra Yunanistan’da da konser vereceklerini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının Kırcaali konseri, Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenler Derneği ve Türk Kültür ve Sanat Derneğinin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Yorumlar