Gaziantep mutfağı İstanbullularla buluşacak

- "Gaziantep Yemek Şenliği" kapsamında 24 Eylül'de İstanbul'un iki yakasında çeşitli ekinlikler düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep mutfağı İstanbullularla buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında, "Gaziantep Yemek Şenliği" düzenlenecek.

İstanbul Gaziantepliler Derneği ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneğinin gerçekleştireceği etkinlik sayesinde, kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı, İstanbullularla buluşacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep'in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği şenlik, 24 Eylül'de Avrupa ve Anadolu yakalarında saat 11.00'de başlayacak.

Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü Eski Beylik Pazarı alanında, Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda yapılacak şenlikte 150 bin porsiyon yemek tüketilmesi bekleniyor.

Şenliğe gelenlere ayrıca, Gaziantep'in tüm yöresel yemeklerinin yanı sıra davul zurna eşliğinde bir eğlence sunulacak. Yöresel ve ulusal sanatçıların katılacağı programda, yemek ve baklava yeme yarışmaları ile fıstık güzeli yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek.

Ayrıca katılımcılar arasında halay çekme rekor denemesi yapılacak.

Şenliğe gelenler, beyran, dövmeli alaca çorba, içli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöresel ürünleri tatma fırsatı bulacak.

Yorumlar