"Gazi futbolcular" Süper Lig'de

- Kayseri'de, büyük bölümü gazilerden oluşan Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü, Ampute 1. Lig'de şampiyon olarak, Süper Lig'e yükseldi - Kulüp başkanı ve ampute takımının oyuncusu Yavuz: "Ailelerimiz 'Bir ayağınız zaten sakat, diğer ayağınıza da zarar gelmesin, gelirse yürüyemezsiniz' diye zaman zaman korkularını, haklı endişelerini dile getiriyorlardı ama biz bu endişeleri burada yıktık. Engellinin engellenmeden, engelleri aştığını gösterdik ve Süper Lig'e çıktık"

Google Haberlere Abone ol
"Gazi futbolcular" Süper Lig'de


KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, büyük bölümü gazilerden oluşan Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, 1. Lig 2. Grup'ta şampiyon olarak Ampute Süper Lig'e yükseldi.

Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü, Argıncık 2 Nolu Saha'da sağanak altında oynanan ligin son maçında, Adana Ampute Futbol Takımı'nı Efdal Özkartal ve Adem Serin'in birer, Bilal Tolu'nun 3 golüyle 5-0 yendi.

Ampute futbolcular maç sonrası sevinçlerini taraftarları ve aileleriyle paylaştı.

Kulüp başkanı ve ampute takımının oyuncusu da olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonunda hedeflerine ulaşabilmek için yoğun bir tempoda ter döktüklerini belirtti.

Kulübün kuruluş amacının gazilerin spor yapması ve topluma kazandırılması olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Gazi arkadaşlarımızla spor yaparken, engelli arkadaşımızla uyum sağlayabilmek için birlikte faaliyet göstermeye başladık ve bunda da başarılı olduk. Oyuncularımızın çoğu gazi arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Sezonu şampiyon olarak bitirdik. İnşallah 2016-2017 sezonunda Süper Lig'de faaliyet göstereceğiz. Bize destek veren büyükşehir belediyesine, ilçe belediyelerine ve sayın valimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. En büyük desteği büyükşehir belediyemiz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzden aldık."

Süper Lig'de de özellikle belediyelerden destek beklediklerini vurgulayan Yavuz, engellileri topluma kazandırmak için çalıştıklarını, bu yolda da herkesin maddi ve manevi desteğini ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Ali Yavuz, sezon boyunca ter döken futbolcuları ve ailelerini de tebrik ettiğini belirterek, "Top toplayıcılar çocuklarımız oldu, anne babalarımız destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Ailelerimizin desteğini Süper Lig'de de istiyoruz. Ailelerimiz 'Bir ayağınız zaten sakat, diğer ayağınıza da zarar gelmesin, gelirse yürüyemezsiniz.' diye zaman zaman korkularını, haklı endişelerini dile getiriyorlardı ama biz bu endişeleri burada yıktık. Engellinin engellenmeden, engelleri aştığını gösterdik ve Süper Lig'e çıktık." ifadelerini kullandı.

Kulüp başkan yardımcısı ve ampute takımının oyuncusu Efdal Özkartal ise Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun düzenlediği Ampute Futbol 1. Lig'de Kayseri'ye başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

Şampiyonluk kupalarını haziran ayında Aksaray’da düzenlenecek törende alacaklarını dile getiren Özkartal, "Bize destek veren Kayseri halkına, Kayseri protokolüne, valiliğimize, belediyemize, belediye başkanlarımıza, oyuncu arkadaşlarımıza ve ailelerimize herkese teşekkür ediyoruz. Gazi ve bedensel engelli arkadaşlarımızdan oluşan takımımız mükemmel bir uyum içerisindedir. Engellileri topluma adapte etme konusunda yapmış olduğumuz bir faaliyettir bu." diye konuştu.












Yorumlar