Gazetecilerin darbe gecesi yaşadıkları belgesel oldu

- Türkiye'nin uluslararası İngilizce yayın yapan haber kanalı TRT World, 15 Temmuz darbe girişimini gazetecilerin gözünden anlatan belgesele imza attı - "Gazetecilerin Gözünden Darbe Girişimi" adlı belgeselin ilk bölümü 9 Eylül'de, ikinci bölümü de 16 Eylül'de yayınlanacak

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerin darbe gecesi yaşadıkları belgesel oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin uluslararası İngilizce yayın yapan haber kanalı TRT World, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini gazetecilerin gözünden anlatan belgesel hazırladı.

TRT World'den yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini hem tanık hem de hedef olarak deneyimleyen gazetecilerin yaşadıklarını ve izlenimlerini içeren "Gazetecilerin Gözünden Darbe Girişimi" adlı belgesel, darbe girişimi esnasında zarar gören medya kuruluşları ve mensuplarının röportajlarından oluşuyor.

Darbe girişimine dair daha önce hiçbir kanalda yayınlanmamış görüntüleri içeren belgeselin ilk bölümü 9 Eylül Cuma günü Türkiye saati ile 19.30'da, ikinci bölümü ise 16 Eylül Cuma günü saat 19.30'da TRT World ekranında izleyici ile buluşacak.

İki bölümden oluşan belgeselin ilk bölümünde, gazetecilerin 15 Temmuz gecesi verdikleri kritik ve hayati kararlar ile darbe girişiminin akışını nasıl değiştirdiklerine yer veriliyor. Belgeselde, gazetecilerin sadece darbeyi halka aktarırken yaşadıkları değil, aynı zamanda kalkışımı engellemek için verdikleri mücadele de anlatılıyor. Belgeselde, gazetecilerin meslekleri ile koca, anne, eş, evlat, baba olmak arasında giden gelen duyguları ekrana geliyor.

Belgeselin ikinci bölümünde, darbe girişiminin arka planında oluşan tablo aktarılırken, darbe aşamasına uzanan sürece nasıl varıldığının analizi, yine gazeteciler tarafından yapılıyor. Belgeselde, darbenin arkasında yer alan FETÖ yapılanmasının, nasıl olup da orduyu ele geçirebilecek kadar fark edilmeden güç kazanabildiği, Batı'dan destek alıp almadığı gibi soruların cevabı aranıyor.

Belgeselde, TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın bildiriyi önleme mücadelesi, CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş'ın kanalın basılmasına rağmen yayına devam etmesi için verdiği savaşı ve askerlerle burun buruna geldiği anlar ekrana geliyor. Belgeselde ayrıca, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın darbenin kaderini değiştiren telefon bağlantısı, TRT Haber Spikeri Tijen Karkaş'ın korsan bildiriyi okurken yaşadığı ölüm korkusu gibi anlara yer veriliyor. Ayrıca araştırmacı gazeteci Nedim Şener, kapatılan Zaman gazetesinin yazarları Hüseyin Gülerce ve Nurettin Veren ile "The Gülen" belgeselinin yapımcısı araştırmacı-gazeteci Serkan Koç gibi isimlerin darbenin arka yüzüne dair araştırmaları, tespit ve analizleri aktarılıyor.

- Belgeselin tekrar yayınları

Belgeselinin ilk bölüm tekrar yayınları 10 Eylül Cumartesi günü Türkiye saati ile 05.30, 13.30, 23.30'da, 11 Eylül Pazar günü Türkiye saati ile 08.30, 16.30, 01.30'da, 12 Eylül Pazartesi günü ise saat 11.30 ve 18.30'da ekrana gelecek.

İkinci bölümün tekrar yayınları ise, 17 Eylül Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 05.30, 13.30 ve 23.30'da, 18 Eylül Pazar günü saat 08.30, 16.30 ve 01.30'da, 19 Eylül Pazartesi günü ise 11.30 ve 18.30'da TRT World ekranında izleyici ile buluşacak.

Belgesel, TRT World'ün "www.trtworld.com" adresli web sayfası ve TRT World Youtube kanalında da izlenebilecek.

Yorumlar