Gazeteci Özgür Mumcu beraat etti

İSTANBUL (AA) - Gazeteci Özgür Mumcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 2. Asliye Ceza...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Özgür Mumcu beraat etti

İSTANBUL (AA) - Gazeteci Özgür Mumcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, sanık Özgür Mumcu'nun avukatı Bülent Utku ve müdahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay katıldı.

Müdahil avukatı Özay, "Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz, hakaret suçunun unsurları oluşmuştur." dedi.

Sanık Mumcu'nun avukatı Bülent Utku ise Türk Ceza Kanunu'nun, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurular olduğunu belirterek, yüksek mahkeme karar verene kadar dosyanın bekletilmesini talep etti.

Mahkeme, "yargılamanın geldiği aşama ve söz konusu maddenin iptal edileceğine dair bir karine bulunmaması" sebebiyle bu talebi reddetti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan açılan davada, "yazının şekli, kapsamı ve anlatım biçimi çerçevesinde sanığın değer yargılarını ifade ettiğini" belirterek, Mumcu'nun unsurları oluşmayan suçtan beraatini kararlaştırdı.

İddianamede, Özgür Mumcu'nun, Cumhuriyet gazetesinde 18 Mart 2015'te kaleme aldığı "Zalim ve Korkak" başlıklı yazısında geçen ifadelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Yorumlar