GarantiPartners'ın ilk mezunlarından Poltio, New York’ta ofis açtı

- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onaran: - "Garanti olarak, yeni iş kuran, yeterli sermayeye ulaşmak ve fikrini anlatmak isteyen ancak gerekli yol ve kaynaklara erişemeyen erken aşama girişimcilere ve KOBİ'lere hizmet vermeyi önceliğimiz olarak görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
GarantiPartners'ın ilk mezunlarından Poltio, New York’ta ofis açtı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın girişim hızlandırma programı GarantiPartners'ın ilk mezunlarından, sosyal anket platformu Poltio.com, New York’ta ofis açtı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, GarantiPartners desteğiyle ürün geliştirme süreci, globalleşme ve büyümeye odaklanan Poltio, programa kabul edildikten sonra cirosunu yüzde 119 artırdı ve 1 milyon liralık yatırım aldı.

Aralık ayı itibarıyla programı tamamlayan Poltio.com bu yatırımla global bir açılım yaparak New York'ta Poltio Inc'i kurdu ve ilk yabancı müşterisiyle de çalışmaya başladı.

Ağustos 2014'te hayata geçirilen Poltio.com'da bugüne kadar yaklaşık 16 milyon tekil kişi tarafından 200 milyon oy kullanıldı. Poltio.com bu rakamlarla Türkiye'nin "en çok görüş bildirilen" sosyal anket platformu oldu.


- "Poltio'nun gösterdiği gelişimden büyük mutluluk duyduk"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Garanti olarak, yeni iş kuran, yeterli sermayeye ulaşmak ve fikrini anlatmak isteyen ancak gerekli yol ve kaynaklara erişemeyen erken aşama girişimcilere ve KOBİ'lere hizmet vermeyi öncelikleri olarak gördüklerini belirterek şunları kaydetti:

"GarantiPartners programına kabul edilen yeni kurulmuş, etki alanı geniş, yüksek değer yaratma ve yatırım alma potansiyeli olan girişimlere önce bir yol haritası hazırlıyor ve çalışma planı oluşturuyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilir büyümelerine yönelik İK planlaması yapıyor, işletmenin mevcut kaynaklarını optimum düzeyde kullanmasını sağlayacak ve operasyonel verimliliğini artıracak bir strateji belirliyoruz. İlk mezunlarımızdan olan Poltio'nun GarantiPartners'ta çalıştığı süre boyunca gösterdiği gelişimden büyük mutluluk duyduk. Önümüzdeki dönemde Poltio ekibinin çok daha başarılı işlere imza atacağına inanıyoruz. GarantiPartners'taki tüm girişimcilerimizin, bilgi ve tecrübelerini artırarak, Poltio örneğinde olduğu gibi gösterdikleri gelişimle, diğer girişimcilere örnek olmasını ve ilham vermesini sağlamaya devam edeceğiz."

Poltio'nun Kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Tosun da tüm ekip olarak Poltio'nun sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kullanılan bir platform olacağına inandıklarını belirterek, "GarantiPartners programında Türkiye'de ofis, mentörlük ve Garanti Bankası'ya iş birliği gibi bir çok destek aldık. Organize ettikleri Silikon Vadisi seyahatinde birçok yatırımcıya sunum yapma fırsatımız oldu ve aldığımız geri bildirimlerle yurt dışı vizyonumuzu çizdik. Bu kapsamda geçtiğimiz ağustos ayında New York ofisimizi açtık ve ilk müşterimizle çalışmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar