"GarantiPartners Girişim Üssü", girişimcilere hız katmaya hazır

- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: - "Garanti Bankası olarak, uzun yıllardır girişimcilerle bir araya geleceğimiz, fikirlerini değerlendireceğimiz, ulaşamadıkları desteklere erişmelerini sağlayacağımız, bilgi paylaşımında bulunacağımız, olabildiğince çok platform yaratmak için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"GarantiPartners Girişim Üssü", girişimcilere hız katmaya hazır

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın, girişim hızlandırma programı "GarantiPartners", yeni merkezinde girişimcilere hizmet vermek için gün sayıyor.

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, "GarantiPartners Girişim Üssü", yeni iş kuran ya da erken aşamadaki girişimcilere fiziki ofis imkânının yanı sıra mentörlük, özel eğitimler, Garanti ile iş birliği fırsatları, ticari referans, çeşitli danışmanlıklar, pazarlama ve PR destekleri, iş ağı kurma ve bulut hizmetleri gibi birçok alanda katkı sağlayacak.

Bir hızlandırma programı olarak faaliyetlerini sürdüren "GarantiPartners" platformu, yatırım alma ve büyüme potansiyeli olan, özgün ürün ve tasarımlara sahip her ölçekten ve sektörden erken aşama girişimlerin, KOBİ’lerin ve büyüyen girişimlerin desteklenmesini, projelere ivme kazandırılmasını amaçlıyor. "GarantiPartners" platformu, girişimlere değer yaratmaları, yeni iş kurmaları, gerekli yol ve kaynaklara ulaşmaları, müşterileriyle buluşmaları ve dünya pazarlarına açılmaları için destek programları hazırlıyor.

Projeleri hayata geçirmek ve sürdürülebilir büyüme sağlamak amacıyla, girişimciyle beraber strateji geliştirilen platformda, kapsamlı bir iş planı hazırlanmasına olanak yaratılıyor ve düzenli mentörlük veriliyor. Platform üzerinden ayrıca; Ar-Ge odağında teknoloji ve ürün geliştiren girişimcilere ve çözüm ortaklarına teknik destek sağlanırken, ürün veya hizmeti pazara sunmadan önce test etme ve geribildirimlerle iyileştirme olanağı da veriliyor.

Bunun yanında "GarantiPartners Girişim Üssü" girişimciliğin ve girişimlerin destekleneceği etkinliklere de ev sahipliği yapmaya başlayacak. Finansal teknoloji girişimlerine yönelik yapılan global bir yarışma olan BBVA Open Talent Yarışması’nın tanıtımı da bu etkinliklerin ilki olarak 17 Haziran'da "GarantiPartners Girişim Üssü"nde gerçekleşecek.

- "Girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak etkinliklerin merkezi olacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "GarantiPartners Girişim Üssü"nün hizmete girmesiyle ilgili girişimcilik ekosisteminde yer alan değerli fikirlerin, doğru mentörlük ya da yatırımı almadığı için yeşeremediğini, hatta kaybolduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, uzun yıllardır girişimcilerle bir araya geleceğimiz, fikirlerini değerlendireceğimiz, ulaşamadıkları desteklere erişmelerini sağlayacağımız, bilgi paylaşımında bulunacağımız, olabildiğince çok platform yaratmak için çalışıyoruz. Şubat 2015’ten bu yana, 'GarantiPartners' ile yatırım yapılabilecek, özgün tasarım, ürün ya da hizmetlere sahip girişimcilere hızla değişen dünyamızda yeni işlerini kurmaları, değer yaratmaları, gerekli yol ve kaynaklara ulaşmaları, müşterileri ile buluşmaları ve global pazarlara açılabilmeleri için destek veriyor ve gelişimlerini takip ediyoruz. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi ve onu çevreleyen inovasyon alanlarını destekleme vizyonuyla, girişimcilere yönelik tüm çalışmalarımızı artık, girişimlere ev sahipliği yapacak 'GarantiPartners Girişim Üssü'nde sürdüreceğiz. 'GarantiPartners Girişim Üssü' aynı zamanda girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak etkinliklerin de merkezi olacak."

Dijital bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ise dünyada ve Türkiye'de bankacılık sektörünün çok hızlı bir şekilde dijitalleştiğini aktararak, "Bu dönüşüm sürecinde kurumlar, tetikleyici rol üstlenen fintech girişimleriyle önemli bir ekosistem oluşturmuş durumda. Garanti Bankası olarak, dijital dönüşümün bir parçası olan fintech ekosistemi içinde yer alıyor, iş birlikleri yapıyor, fikir üretiyor ve beraber büyümeye odaklanıyoruz. Bu anlamda 'GarantiPartners' platformu, ekosistemle güçlü bir etkileşim kurmamıza olanak tanıyor. 'GarantiPartners Girişim Üssü' ile fiziki bir kimliğe bürünen platformun, geniş yelpazedeki hizmetleriyle, başta finans teknolojileri olmak üzere Türkiye’de gelecek vaat eden tüm girişimlerin olgunlaşmasında önemli rol oynayacağına eminiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar