Gambiya'da çocuk gelinler

- Devlet Başkanı Yahya Jammeh, 18 yaşından küçük kızlarla evlenen erkeklerin en az 20 yıl hapse mahkum edileceğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Gambiya'da çocuk gelinler

BANJUL (AA) - Afrika ülkesi Gambiya'da çocuk yaşta evlilik yasaklanırken, 18 yaşından küçük kızlarla evlenen erkeklerin en az 20 yıl hapse mahkum edileceği bildirildi.

Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, Ramazan Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmada, "Gambiya'da çocuk yaşta evlilik yasaklandı. Bu uygulamaya çok ağır cezalar vereceğim." ifadesini kullandı.

Jammeh, 18 yaşından küçüklerle evlenen erkeklerin en az 20 yıl hapis cezasına çarptırılacağını, kızların ailelerinin de 21 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını belirterek, "Okula gitmesi gereken çocuklarımızın geleceğini yıkıyoruz." dedi.

Cezaların bu ay sonundan itibaren uygulanmaya başlayacağını vurgulayan Jammeh, reşit olmayan kızları evlendiren imamların ve yetkililere haber vermeyenlerin hapse mahkum edileceğini ifade etti.

Hükümetin geçen yıl yaptığı bir araştırmaya göre, Gambiya'da 20 ila 49 yaşındaki kadınların yüzde 16'sı 15 yaşına gelmeden evlenmiş. Her beş kadından yaklaşık birinin de, 19 yaşına kadar çocuk sahibi olduğu belirtiliyor.

Yorumlar