G20 Liderler Zirvesi

- İngiltere Başbakanı May: - "Hedefim, Britanya'yı serbest ticarette küresel bir lider haline getirmek" - "G20'de verilecek mesaj, Britanya'nın iş yapma konusunda cesur, açık, güvenilir ve dışa dönük bir ülke olduğudur" - "G20'de yapacağım şeylerden birisi tabii ki de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ülkelerimiz arasındaki mevcut stratejik ortaklığı nasıl geliştireceğimizi konuşmak olacak"

Google Haberlere Abone ol
G20 Liderler Zirvesi

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, serbest ticaret alanında ülkesini küresel lider haline getirmek istediğini söyledi.

May, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareketi öncesinde Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

G20'de verilecek mesajın, Britanya'nın iş yapma konusunda "cesur, açık, güvenilir ve dışa dönük bir ülke" olduğunu ifade eden May, "Dünya sahnesinde kilit bir rol oynayacağız." dedi.

"Hedefim, Britanya'yı serbest ticarette küresel bir lider haline getirmek." ifadelerini kullanan İngiliz lider, şöyle konuştu:

"G20'de yapacağım şeylerden birisi tabii ki de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ülkelerimiz arasındaki mevcut stratejik ortaklığı nasıl geliştireceğimizi konuşmak olacak ancak aynı zamanda diğer dünya liderleriyle de dünya genelinde serbest ticareti nasıl geliştireceğimizi ve Britanya'nın bu fırsatları elde etmeyi istediğini görüşeceğim."

G20 temasları sırasında May'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile de görüşmesi bekleniyor. May'in liderlerle yapacağı görüşmelerde ticaret konularına değinmesi ve AB'den ayrılma (Brexit) kararının ardından ülkesinin diğer ülkelerle iş yapmaya açık olduğunu dile getireceği tahmin ediliyor.

Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda yüzde 52 ile ülkenin AB'den ayrılması yönünde sonuç çıkmıştı.

Yorumlar