"Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor"⁩ projesi

- Bandırma'da hükümlü ve tutuklu gençler, eski milli futbolcular Ali Gültekin, Tanju Çolak, Hasan Şaş, Rüştü Reçber ve Hami Mandıralı ile söyleşti

Google Haberlere Abone ol
"Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor"⁩ projesi

BALIKESİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesi kapsamında, eski milli futbolcular Ali Gültekin, Tanju Çolak, Hasan Şaş, Rüştü Reçber, Hami Mandıralı, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hükümlü ve tutuklu gençlerle bir araya geldi.

İlçe Ceza ve İnfaz Kurumunda gerçekleşen söyleşide konuşan Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, ceza infaz kurumlarının gerçekleştirdiği projelerle çeşitli sosyal faaliyetler ortaya koyduğunu söyledi.

Hükümlü ve tutukluların cezaevi sürelerinin dolmasının ardından dışarıdaki yaşama ayak uydurması için bu tür projelerin yararlı olduğunu vurgulayan Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Tüm bu eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetler, hükümlülerin tahliyelerinden sonra toplumla bütünleşmelerini, dışarıdaki yaşama uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Adalet Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen 'Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor' projesi kapsamında, ceza ve infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklu gençlerimizin aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularımızla vakit geçirmelerine, sosyalleşmelerine ve rehabilite edilmesine katkı sunmak amacıyla yapılmıştır. Bu projeye destek veren milli futbolcularımız Ali Gültekin, Tanju Çolak, Hasan Şaş, Rüştü Reçber ve Hami Mandıralı'ya çok teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından sahneye gelen milli futbolcular, hükümlü ve tutuklularla söyleşi yaptı. Karşılıklı sohbet içinde gerçekleşen söyleşide, tutuklu ve hükümlüler ile futbolcular arasında komik diyaloglar da yaşandı.

Ali Gültekin, herkesin hata yapabileceğini, ancak bunlardan ders çıkararak sağlıklı bireyler haline gelmek gerektiğini söyledi.

Bu hataların zaten yaşamın bir parçası olduğunu ifade eden Gültekin, "Önümüzde yapabileceğimiz daha çok işler var. En önemlisi vazgeçmemek. Çünkü yeni bir şeyler yapmak için mücadele yapmanız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Tanju Çolak ise bir dönem kendisinin de cezaevine girdiğini anımsatarak, "Cezaevi arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz, saygıyla selamlıyorum. Sizlerle olmak çok güzel. Bugün 4'üncüsünü yapıyoruz bu projenin. Daha önce İzmir'de yaptık, 3 yerde yaptık. Bugün Bandırma'dayız. Burada güzel şeyleri konuşup, güzel şeyler yapacağız." şeklinde konuştu.

Etkinlikte futbolcular, "Beşiktaş-Galatasaray derbisi, futbolda unutamadıkları anlara" ilişkin sorulara da cevap verdi.

Söyleşiden sonra cezaevindeki halı sahaya çıkan futbolcular ile hükümlü ve tutuklular arasında maç yapıldı. 8-8 biten karşılaşmada dostluk esas alındı.

Maçta, Tanju Çolak ve Rüştü Reçber 1'er, Hasan Şaş 2, Hami Mandıralı 4 gol attı. Maçın ardından hükümlü ve tutuklular futbolcularla fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nü temsilen Daire Başkanı Ahmet Erbiş de katıldı.

Yorumlar