Futbolcular ve Yaptıkları Reklam Anlaşmaları

Gelişen spor endüstrisi, beraberinde büyük sponsorlukları da getiriyor. Adidas, Nike ve Puma gibi büyük spor şirketleri, en ünlü futbolcularla ve onların...

Google Haberlere Abone ol
Futbolcular ve Yaptıkları Reklam Anlaşmaları

Gelişen spor endüstrisi, beraberinde büyük sponsorlukları da getiriyor. Adidas, Nike ve Puma gibi büyük spor şirketleri, en ünlü futbolcularla ve onların kulüpleri ile sponsorluk anlaşması yapıp, ürünlerinin tanıtımını seyirciyle en yakın yerden yapabilmek yani sahaya inebilmek için kıyasıya yarışıyorlar. Bunların yanı sıra sadece saha içerisinde değil, saha dışarısındaki yaşamlarında bile sporcular ile reklam anlaşması yapıyorlar. Örneğin; Tag Heuer saat markası ile Cristiano Ronaldo’ya sponsor olup Ronaldo’nun kendi markalarının saatlerini kullanmasını sağlıyor. Böylelikle büyük şirketler hem marka bilinirliklerini üst sıralara taşıyıp, aynı zamanda ürünlerini kullanıcılara bir adım daha yaklaştırıyorlar.

Özellikle spor giyimi konusunda sponsorlukların çok üst düzeylere çıktığı günümüz futbolunda,  en iyi futbolcular Messi ve Ronaldo arasındaki rekabetin, Adidas ve Nike rekabetinine taşındığını görebiliyoruz. Yaptığı sponsorluk anlaşması ile Nike, Mercurial ürününü piyasaya sürdüğü gibi Cristiano Ronaldo’nun ayağında sergileme fırsatı buluyor. Bunun yanı sıra Adidas geliştirdiği ürününü Messi üzerinden tanıtıyor ve Messi hayranlarını da birer Adidas kullanıcısı yapmaya bir adım yaklaştırıyor. Yıl içerisindeki başarılarına göre hangi markanın daha iyi olduğu analiz ediliyor, değişen oyuncu performansları, firmaların ürünlerinin de satışlarının değişmesine yol açabiliyor. Geçmiş tarihlerde David Beckham ve LeBron James gibi sporcularla ömür boyu sponsorluklara da imza atan Nike ve Adidas firmaları, döneminin en büyük potansiyelli oyuncularına kendi markalarının oyuncusu olmaları için kulüplerinden daha büyük kontratlar teklif edebiliyorlar.

Özellike Puma, Nike ve Adidas markaları spor giyim konusunda futbolcular ile yaptıkları anlaşmalar sonucunda müşterilerine, ürünlerini sevdikleri oyuncuların üstlerinde görüp, hayranı oldukları futbolcuların ürünlerini satın alabilme fırsatı yaratmıştır. Bu sayede sporcuların oldukça geniş olan hayran kitlesinin dikkatini kendi ürünlerine çekip satışlarını katlamışlardır. Tüketicilerdeki "Cristiano Ronaldo Nike Mercurial  ürününü kullanıyorsa bu ürün çok kalitelidir" algısını kullanarak markalar, tüm dünyada ismini duyurmuş futbolcularla reklam anlaşmaları yapıp ürünlerinin reklamını anlaştığı futbolcular üz​erinden yapmayı tercih etmektedirler. Böylelikle ürünlerini sadece kendi kalitesi, dizaynı, kullanışlılığı düzeyinde değil aynı zamanda ünlü futbolcuların hayran kitlesinin onlara olan özenilerini kullanarak da satışlarında yükselen bir ivme hedeflemektedirler. Siz de  sportive.com.tr aracılığıyla hayranı olduğunuz futbolcuların kullandıkları ürünleri bulabilir ve yüzlerce ürün içerisinden size en çok yakışanı seçebilirsiniz.

Yorumlar