Fuarda "Küçük Prens" ürünlerine yoğun ilgi

- Epsilon Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Yenici: - "Küçük Prens kitabı daima çok satılanlar arasında. İlgiden memnunuz" - "Çünkü ölümsüz bir figür. Yansıttığı değerler evrensel değerler"

Google Haberlere Abone ol
Fuarda "Küçük Prens" ürünlerine yoğun ilgi

İSTANBUL (AA) - Antoine de Saint-Exupery tarafından 1943'te yazılan, dünya üzerinde 240'tan fazla dile çevrilen ve 140 milyon adetten fazla satan "Küçük Prens" kitabı, 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda çocuk ve genç okurlardan yoğun ilgi gördü.

Bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasının anlatıldığı kitap, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda okuyucuyla buluştu.

Orijinal Türkçe baskısı 1987'den itibaren Mavibulut Yayıncılıkta olan ve geçen yıl telif hakkının serbest kalması üzerine çok sayıda yayınevi tarafından basılan kitabın gördüğü ilgiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Epsilon Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yenici, Küçük Prens'in dünyanın en çok okunan klasiklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Yenici, Epsilon Yayınlarının 25 yıldır hayatına devam ettiğini aktararak, fuarda kitapla birlikte Küçük Prens temalı ürünleri de kitapseverlerle buluşturduklarını ifade etti.

Küçük Prens'in 7'den 70'e geniş bir okur kesimine hitap ettiğine dikkati çeken Yenici, "Küçük Prens kitabı daima çok satılanlar arasında. İlgiden memnunuz." dedi.

Fırat Yenici fuarda kitap dışında okurlara ulaşan özel ürünler yapmayı istediklerinin altını çizerek, "Okurla temasımızı kaybetmeden bir yayınevinin uzmanlık alanına girecek şekilde ürünler yapalım istedik. Tüm ürünler kitap odaklı objeler." ifadelerini kullandı.

Özellikle kadınların Küçük Prens karakterine ilgi gösterdiğini sözlerine ekleyen Yenici, "Çünkü ölümsüz bir figür. Yansıttığı değerler evrensel değerler." değerlendirmesinde bulundu.

Yenici, fuarda Küçük Prens'in dışında çocukların yakından tanıdığı Saftirik karakteriyle ilgili ürünlerin de ilgi gördüğüne dikkati çekerek şu bilgileri verdi:

"Okurlar bizi yalnız bırakmıyor. Sürekli farklı ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu bizim fuara ikinci katılışımız. Geçen yıl fuardan önce başlamıştık üretime. Geniş bir yelpazemiz, 100'den fazla da ürünümüz var artık. Kalemlikler, defterler ve bir ajandamız var ve bunlar çok ilgi görüyor."

Kitabın yanı sıra fuarda en çok satılan ürünün Küçük Prens temalı süresiz ajanda olduğunu da vurgulayan Yenici, "Küçük Prens figürlü kahve fincanlarımız ve çeşitli bez çantalarımız var. 2017 için takvim tasarladık. Sürekli ürünleri de geliştirmeye devam ediyoruz. En çok beğenilen ürünümüz de sanıyorum süresiz ajandamız. Her yıl kullanılabilecek nitelikte." diye konuştu.

Fuarda ayrıca sınırlı sayıda üretilmiş Küçük Prens figürlü bir heykelcikler de kitapseverlerle buluştu.

Çok sayıda söyleşi, imza etkinliği ve panelin de gerçekleştiği fuar, 20 Kasım'da sona erecek.

Yorumlar