FTÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine sert tepki gösterdi. Başkan Babaş, yaptığı açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
FTÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Başkan Babaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir felaketten son anda kurtulduğunu belirterek, darbe girişiminde bulunanları eleştirdi.

Milli iradeye karşı pusu kurulduğunu belirten Babaş, şunları söyledi:

" Milli iradeye karşı bir gurup hain tarafından Cuma günü gece gerçekleştirilen kalkışma girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, Başbakanımızın sağlam iradesi, aziz milletimizin demokrasiye ve devletine olan bağlılığı, polisimizin üstün mücadelesi, onurlu askeri personelimizin emir komuta zincirinde hareket etmesi, basınımızın dürüst yayınları, ülkemizin her kesiminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıyla püskürtülmüştür. Demokrasiye ve millete karşı bu denli alçak bir saldırı gerçekleştiren hainleri lanetliyor, bu uğurda şehadet şerbetini içen şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Milletin vergileriyle alınan silahları, tankları ve benzeri savunma araçlarının namlularını millete çevirerek Milli İradeyi yok etmek isteyenler, aziz milletin tarihindeki şanlı direnişlerinden biriyle karşılaştı. Bu süreçte millet, milli iradeyi sonuna kadar savunacağını en baştan gösterdi. Zor bir sınavdan geçen ülkemiz, darbeci ve katliamcı zihniyete karşı canı pahasına Cumhuriyetini, demokrasisini, iradesini savunarak hainlere en sert tokadı vurdu.

Tüm ülkede meydanlarda toplanan asil milletimiz, iman dolu göğüslerini demokrasiye çelikten siper yaparak tanka, topa, uçağa milli iradesini teslim etmemiştir. Bundan sonraki süreçte de Milli İradeye sahip çıkma buluşmaları sürecektir. İlimizde bir hafta boyunca saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Milli İradeye sahip çıkma buluşması gerçekleştirilecektir.

Darbe kalkışması, kesinlikle kabullenilemeyecek bir durumdur. Bu süreçte vatandaşlarımızı katleden, devlet binalarımıza zarar veren ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne göz diken hainleri lanetliyor, asil milletimize demokrasiye olan bağlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Bizlere bu acıları yaşatan ihanet şebekesinin en ağır şekilde cezalandırılacağından ise kimsenin şüphesinin olmamasını istiyorum."

Yorumlar