FSM'deki trafik kazası davası

- Köprü çıkışında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 aylık hamile kadının ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

Google Haberlere Abone ol
FSM'deki trafik kazası davası

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) çıkışında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, refüje çarpan aracın fırlattığı beton parçasının isabet etmesi sonucu 7 aylık hamile fizyoterapist Hülya Erşah Gençer'in ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Cahit Arda Arsal'ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya, sanık Arsal ve avukatları Burak Gürhan ile Demet Koylan katıldı. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden Gençer'in eşi ve ailesi ile avukatları Hüseyin Uğur Poyraz ile Seyit Kaplan da hazır bulundu.

Bir önceki duruşmadaki savunmasını tekrarlayan Arsal, suçlamaları kabul etmeyerek, davanın İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etmesini istedi.

Hakim, tanık beyanlarını ve sanığın "Birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olması"nı dikkate alarak dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

- Olayın geçmişi

TEM Otoyolu'nda seyreden Mehmet Gençer'in (42) kullandığı aracın ön camına, FSM Köprüsü Anadolu Yakası çıkışında meydana gelen zincirleme trafik kazasında refüje çarpan bir aracın fırlattığı beton parçası isabet etmiş, taş, araçta bulunan sürücünün eşi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fizyoterapist olarak çalışan Hülya Erşah Gençer'in (40) başına çarpmıştı.

Taşın çarpması sonucu ağır yaralanan ve 7 aylık hamile olduğu bildirilen Gençer, eşi tarafından Kavacık'taki özel bir hastaneye kaldırılmış ancak kendisi ve bebeği kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cahit Arda Arsal’ın otomobilini hızlı ve tehlike yaratacak şekilde kullandığı, kontrolsüz şerit değiştirerek Gençer’in ölümüne neden olmasında "bilinçli taksir" halinin bulunduğu kaydedilmiş, savcılık, Arsal için 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Yorumlar