Fransız örgütlerden Filistinli çocuklara ilişkin rapor

- Fransız sivil toplum kolektifi "Filistin için Fransız Platformu" İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli çocuklar için harekete geçti - Filistin ve İsrail'e gönderdikleri ekiple, her hafta, İsrail hapishanelerinde tutulan ya da tutulmuş çocuklarla konuşan örgüt 13 Mayıs'ta konuya ilişkin kapsamlı bir rapor paylaşacak

Google Haberlere Abone ol
Fransız örgütlerden Filistinli çocuklara ilişkin rapor

PARİS (AA) - Fransız sivil toplum örgütleri, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli çocukların hikayelerini her hafta Fransız kamuoyuna taşıyor.

Bünyesinden 40'tan fazla derneğin bulunduğu "Filistin için Fransız Platformu" isimli kolektif örgüt, İsrail hapishanelerinde tutulan mahkumlar için bir kampanya başlattı.

"Filistin: Mapushane Kapısı" isimli kampanyada, İsrail tarafından haksız yere gözaltına alınan, hapse konulan ve işkenceye uğrayan mahkumlar için harekete geçilmesi çağrısında bulunuluyor.

Kampanyayla aynı isme sahip belgeselde ise İsrail tarafından gözaltına alınan, hapse atılan ve orada çeşitli işkencelere uğrayan, aralarında çocukların da olduğu Filistinlilerin gözüyle yaşanan durum ortaya konuluyor.

Çocuk mahkum konusuna özellikle eğilen platform, Filistin ve İsrail'e gönderdiği ekibin temasa geçtiği çocuk mahkumların hikayesini her hafta blogunda yayımlıyor.

Bu hafta ikincisi yayımlanan video röportajda, Doğu Kudüs'te 14 Aralık'tan bu yana ev hapsinde tutulan 15 yaşındaki Muhammed'in hikayesini anlatılıyor.

O tarihten bu yana evden çıkamayan Mohammed, röportajda, İsrail askerlerinin amcasını götürmek için eve girdiğini ancak amcasını bulamadıkları için kendisini alıp polis merkezine götürdüğünü dile getirdi.

Hakkında hiçbir suçlama olmadığı halde gözaltında tutulan Mohammed, ardından İsrail askerlerine taş attığı gerekçesiyle 23 gün hapishanede kalıyor.

Platform, İsrail hapishanelerinde işkence gören ve temel insan haklarından yoksun bırakılan çocuklar için hazırladığı raporu 13 Mayıs'ta kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.

"Paramparça Çocukluk" isimli raporda, Muhammed ve onun gibi çocukların ve ailelerinin İsrail hapishanelerinde yaşadıklarına yer veriliyor.

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 440 tutuklu çocuk bulunuyor.

Yorumlar