Fransız ekonomisi beklenenden fazla büyüdü

-Maliye Bakanı Sapin: - ''Güçlü bir ekonomik büyümeyi ateşledik, icraatlarımız artık meyvesini veriyor''

Google Haberlere Abone ol
Fransız ekonomisi beklenenden fazla büyüdü

PARİS (AA)- Fransa'da yılın ilk çeyreğinde, beklenenden fazla ekonomik büyüme sağlanması mali krizle boğuşan Sosyalist Hükümeti sevindirdi.
Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5'lik ekonomik büyüme gerçekleştiğini açıkladı.
Maliye Bakanı Michel Sapin, INSEE raporunun açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, ''Güçlü bir ekonomik büyümeyi ateşledik, icraatlarımız artık meyvesini veriyor." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Hükümet ve uluslararası kuruluşlar Fransa için yılın ilk çeyreğinden yüzde 0,4 büyüme öngörmüştü. Fransa, bir önceki çeyrekte ise yüzde 0,3 büyüme sağlamıştı.
INSEE açıklamasında, tüketici harcamalarının 2004 yılından bu yana ilk kez yüzde 1,2 artış gösterdiği kaydedildi.

Fransız basını, 2016 yılı için öngörülen yüzde 1,5'lik ekonomik büyümeye rahat bir şekilde ulaşılacağı tahmininde bulunuyor.
Çalışma Bakanlığı, hafta içinde yaptığı açıklamada mart ayında işsizlikte yüzde 1,7 düşüş sağlandığını belirterek, işsiz sayısının 3,53 milyona düştüğünü açıklamıştı.

Maliye Bakanlığı, bütçe açığının gayri safi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının 2016 yılında yüzde 3,3'e düşürülmesini hedefliyor. Bakanlıktan iki hafta önce yapılan açıklamada, geçen yıl yüzde 3,5'e düşürülen bütçe açığının GSYH oranının, 2016'da yüzde 3,3'e ve 2017'de yüzde 2,7'ye indirilmesi için bütçede bu yıl 3,8 milyar avro ve gelecek yıl 5 milyar avro tasarruf planlandığı belirtilmişti.

Yorumlar