Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Vimont Mısır'da

- Vimont, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile yıl sonundan önce düzenlenmesi planlanan barış konferansını görüştü

Google Haberlere Abone ol
Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Vimont Mısır'da

KAHİRE (AA) - Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont'un, Mısır'ın Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Vimont, Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün'e yapacağı turun ilk ayağını oluşturan ziyaret kapsamında, Şükri ile başkent Kahire'de görüştü.

Bakanlık binasındaki görüşmede, Fransa'nın yıl sonundan önce düzenlenmeyi planladığı barış konferansına destek verilmesi ve İsrail ile Filistin'in yeniden görüşmelere başlamaya teşvik edilmesiyle ilgili konular ele alındı.

Vimont, barış konferansına destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde alınan sonuçlarla ilgili Şükri'ye bilgi verdi.

Şükri ise Mısır'ın, Fransa'nın Orta Doğu barış sürecinin yeniden canlandırılması için sunduğu girişimi desteklediğini ifade etti.

Vimont, 6 Kasım'da barış konferansıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere İsrail'i ziyaret etmişti. Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ülke yetkililerinin, bu konferansa karşı olduğu yönündeki resmi görüşlerini Vimont'a ilettiği kaydedilmişti. Vimont ertesi gün Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmiş, yapılan açıklamada Abbas'ın, Fransa'nın girişimine tam destek verdiği duyurulmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasını durdurmayı, 1967 sınırlarının esas alınması ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar