Fransa'dan Rusya'ya Halep çağrısı

- Fransa, Rusya'ya Halep'teki insani yardım sevkiyatına yönelik engellerin kaldırılması çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Fransa'dan Rusya'ya Halep çağrısı

PARİS (AA) - Fransa, Rusya'ya, Suriye'nin Halep kentindeki insani yardım sevkiyatına yönelik engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides'in açıkladığı Halep'e acil insani yardım girişimine tamamen destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, Halep'te sivil halkın Suriye rejimi ve Rusya'nın başını çektiği destekçi ülkeler tarafından hedef alındığı belirtildi.

Bölgeye insani yardım gönderilmesi konusunda yaşanan sıkıntıların vurgulandığı açıklamada, "Rusya'yı, bölgede insani yardımlara yönelik engellerin kaldırılması için gerekeni yapmaya çağırıyoruz. Yaralıların tahliyesine de aynı zamanda izin verilmelidir." ifadesi kullanıldı.

Hastanelerin ve insani yardım kuruluşlarının hedef alındığına işaret edilen açıklamada, bölgede yardım muhtaç 130 bin kişiye acilen su, gıda ve ilaç sevkiyatının sağlanması gerektiği bildirildi.



Yorumlar