Fransa'dan Halep'te ateşkes için BM hamlesi

- Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault: - "Halep'te ateşkesi sağlayacak bir kararı tartışmayı öneriyoruz. Bu karar, herkesin sorumluluklarıyla yüzleşmesini sağlayacak. Kararı desteklemeyenler savaş suçuna ortak olma riski alacak"

Google Haberlere Abone ol
Fransa'dan Halep'te ateşkes için BM hamlesi

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'nin Halep kentinde ateşkes sağlanması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin karar almasını isteyeceklerini bildirdi.

Ulusal Meclis'te milletvekillerine hitap eden Ayrault, Suriye'de rejimin Rusya ve İran'ın desteğini alarak halkına karşı tüm gücüyle savaştığını söyledi.

Buna seyirci kalamayacaklarını dile getiren Ayrault, "Halep'te ateşkesi sağlayacak bir kararı tartışmayı öneriyoruz. Bu karar, herkesin sorumluluklarıyla yüzleşmesini sağlayacak. Kararı desteklemeyenler savaş suçuna ortak olma riski alacak." diye konuştu.

Ayrault, Halep'in 1930'lardaki İspanya İç Savaşı'nda sivillerin ayrım gözetilmeksizin bombalandığı Guernica bölgesi gibi olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Suriye'de 5 yıldır devam eden savaşta, son günlerde özellikle Halep'te rejim güçleri ve Rusya'nın bombardımanlarında her gün onlarca kişi hayatını kaybediyor.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların durdurulması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını açıklamıştı.

Yorumlar