Fransa'daki tesettür mayosu yasağı

- Danıştayın aleyhte kararı sonrası Nice İdare Mahkemesi de tesettür mayosunu yasaklayan kararı iptal etti

Google Haberlere Abone ol
Fransa'daki tesettür mayosu yasağı

NİCE (AA) - Fransa'da tesettür mayosu yasağıyla ilgili iptaller devam ediyor. Danıştayın geçen hafta aldığı, yasağın kanunlara aykırı olduğu kararından sonra bugün de Nice Mahkemesi, belediyenin yasak kararını iptal etti.

Nice İdare Mahkemesinden duyurulan karara göre, belediyenin deniz ve plajda tesettür mayosu giyilmesini yasaklayan kararı iptal edildi.

Danıştayın askıya alma kararından sonra Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) ve İnsan Hakları Ligi (LDH), yerel mahkemelere başvurarak belediyelerin aldığı kararın iptali için mücadele başlatmıştı. Bugün alınan kararla Nice Belediyesinin 19 Ağustos'tan 15 Eylül'e kadar sürecek tesettür mayosu yasağı iptal edilmiş oldu.

Bu iki kuruluşun başvurusu sonrası yerel mahkemeler daha önce de Villeneuve-Loubet, Cannes ve Frejus şehirlerinde alınan yasak kararını iptal etmişti.

Fransa'da başlayan tesettür mayosu yasağıyla ilgili gelişmeler tüm dünyada tartışma konusu olmuştu. Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, dün yaptığı açıklamada, "Yasağın Fransa'nın imajına zarar verdiğini" söylemişti.

Fransa'nın güney sahillerinde bulunan 6 ayrı belediyenin aldığı yasak kararlarının uygulanmakta olduğu belirtilirken, CCIF ve LDH'nin bu bölgeler için de iptal başvuruları yaptığı açıklandı.

Yorumlar