Fransa'da Roman kampına saldırı

MARSİLYA (AA) - Fransa'nın güneyinde bulunan Marsilya şehrindeki bir Roman kampına el yapımı bomba ve molotof kokteyli ile saldırı gerçekleştirildi. Bölgede...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Roman kampına saldırı

MARSİLYA (AA) - Fransa'nın güneyinde bulunan Marsilya şehrindeki bir Roman kampına el yapımı bomba ve molotof kokteyli ile saldırı gerçekleştirildi.

Bölgede yayın yapan La Provence gazetesinde yer alan habere göre, dün gece şehrin 15. bölgesinde bulunan Magallon Bulvarı üzerindeki kampa saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişilerin, el yapımı bombalar ve molotof kokteylleri ile gerçekleştirdikleri saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı. Kampta kalan 7 kişi hastaneye kaldırıldı, patlamaların etkisiyle bölgedeki bir hangar da büyük hasar gördü.

Saldırıya uğrayan kampın Marsilya bölgesinde bulunan en büyük Roman kampı olduğu kaydedilirken, 21 Temmuz'da bölgedeki bir başka kampta da genç bir Roman'ın feci şekilde dövüldüğü güvenlik kaynaklarına yansımıştı.

Romanlara yönelik saldırıların son yıllarda artış gösterdiği Fransa'da, hükümetin aldığı karar ile son dönemde birçok kamp dağıtılmış, ülkedeki Romanlara karşı tutum ve kampların dağıtılması kararı Avrupa Konseyi tarafından eleştirilmişti.

Yorumlar